Români reveniţi în ţară prin vama Nădlac, înghesuiţi ca sardinele într-un autocar care îi ducea în carantină VIDEO

Imagini absolut incredibile surprinse într-un autobuz care ducea în carantină oamenii intrați în țară pe la vama Nădlac: au fost înghesuiți cu zecile, chiar și pe scara autobuzului, fără să se respecte nicio regulă. "Ne duce ca pe niște animale, e o mână criminală!" au strigat ei. ISU anunţă că autobuzul nu le aparţine.
Romania TV
07 mai 2020, 14:24
Români reveniţi în ţară prin vama Nădlac, înghesuiţi ca sardinele într-un autocar care îi ducea în carantină VIDEO

UPDATE: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a precizat, joi seară, după apariţia în spaţiul public a unor imagini cu români înghesuiţi în autocare, la intrarea în ţară, că nu are în dotare autobuze, ci doar microbuze, pentru transportul celor care intră în ţară pe jos, şi că în aceste maşini nu s-a depăşit numărul de persoane admise în documente.

„Referitor la filmul apărut în mediul online: autocarul nu aparţine ISU Arad. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al Judeţului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului. ISU Arad nu are personal în punctele de trecere a frontierei cu atribuţii în tirajul persoanelor intrate în ţară, formarea convoaielor si îmbarcare persoanelor.  ISU Arad transporta persoane din PCTF, cu 2 sau 3 microbuze, în funcţie de situaţie. 1 microbuz de culoare roşie cu însemne, personalizat şi cu numere de înregistrare MAI, 1 microbuz de culoare albă cu numere de înregistrare MAI si un microbuz de culoare albă al CMJ Arad. La nici un transport executat de ISU Arad nu s-a depăşit numarul de persoane admise în documente maşini”, se arată într-un comunicat al ISU Arad.


UPDATE: Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică, instituţia care a contractat operatorul de transport care preia persoane de la frontieră pentru a fi duse în carantină, să ia măsuri pentru a nu se mai depăşi capacitatea autocarelor.

„Prefectul Gheorghe Stoian cunoaşte problema, a luat legătura cu domnul chestor de poliţie Bondar Marin, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, de asemenea, a luat legătura cu Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei şi cu Direcţia de Sănătate Publică Arad, dând dispoziţie să nu se mai permită accesul în autocar al unui număr de oameni peste capacitatea autocarului. Aceste autocare sunt puse la dispoziţia persoanelor care intră pe jos prin punctele de trecere a frontierei Nădlac I de către Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat, joi seară, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin PTF Nădlac I şi PTF Nădlac II au intrat în ţară pe jos 410 persoane, care au fost preluate cu mijloace de transport contractate de autorităţi.

Oamenii s-au revoltat că au fost înghesuiţi în ISU Arad. (…) 80 de persoane într-un autobuz, unde este protectia noastra?”, reclamă oamenii. 

Mai multe persoane care au intrat în ţară pe jos, în ultimele zile, au reclamat că de la frontieră sunt preluate de autorităţile din Arad în autocare supraaglomerate, pentru a ajunge în carantină în judeţele de domiciliu, Prefectura Arad cerând responsabililor să nu mai permită astfel de situaţii.

Filmuleţe cu autocare ocupate peste capacitate de persoane preluate din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au fost distribuite în mediul online de pasageri care şi-au exprimat îngrijorarea că se pot îmbolnăvi în aceste mijloace de transport supraaglomerate, deşi poartă măşti de protecţie.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Soarele intră în semnul Fecioarei. Ce semne ne ghidează trecerea de la vară la toamnă
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
Playtech.ro
Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă: "Ai greșit scena, băiatul meu"
DailyBusiness
Ministrul Muncii dezvăluie privilegii ascunse! Milioane de pensionari, în șoc!
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Cum a distrus Ceaușescu mintea românilor. Planul neterminat
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
Diandra se dă designer, dar adevărul este cu totul altul. Cum face bani femeia care i-a spart casa lui Andrei Rotaru
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Adina Iuliana Popescu, o cunoscută femeie de afaceri din Gorj, a murit după ce a făcut un infarct la volan: Femeia a apucat să oprească mașina înainte de a-și pierde cunoștința
Capital.ro
Se suspendă permisul de conducere! Șoferii care nu mai au drept de circulație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Descoperire macabră lângă Timișoara! Un bărbat fără adăpost, găsit mort într-un excavator, chiar de fratele său
substantial.ro
Franța umilită de Prusia la Sedan: Detronarea lui Napoleon al III-lea
MediaFlux
Începe O NOUĂ ETAPĂ de recalculare A PENSIILOR. BANI IN PLUS pentru un milion de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...