Ultima oră! Toţi părinţii ar trebui să facă asta înainte de deschiderea şcolilor

Deschiderea şcolilor din 8 februarie acolo unde rata de infectare nu este mare a devenit aproape o certitudine. Pe elevi îi aşteaptă testări rapide înainte de intrarea la cursuri, dar medicii recomandă şi vaccinarea antigripală.
Filip Stan
21 ian. 2021, 09:02
Ultima oră! Toţi părinţii ar trebui să facă asta înainte de deschiderea şcolilor

Ultima oră! Ministrul Sănătăţii a declarat, miercuri, că îşi doreşte redeschiderea şcolilor pe 8 februarie deoarece în acest moment autorităţile nu au date care să justifice amânarea revenirii elevilor în clase. Sorin Cîmpeanu le-ar fi deschis încă de pe 11 ianuarie, iar premierul Florin Cîţu anunţă că decizia finală se va lua pe 2 februarie.

Vlad Voiculescu a anunţat verificarea masivă a elevilor prin teste antigen, iar ministrul Educaţiei încearcă să convingă, deocamdată fără mare succes, un număr cât mai mare de angajaţi din sistemul de învăţământ să se vaccineze anticovid în etapa a doua a campaniei. Medicii mai au însă şi alte recomandări pentru elevi. Ca un anunţ de ultima oră, ei recomandă vaccinarea antigripală, în condiţiile în care niciunul dintre vaccinurile anticovid aprobate nu este recomandat minorilor.

Vlad Voiculescu: „Nu avem cifre care să ne demonstreze că redeschiderea şcolilor ar trebui amânată”

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) semnalează că revenirea copiilor la şcoală ar putea creşte numărul infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă. „Imunizarea antigripală rămâne chiar și în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal și SARS CoV-2) și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor și al comunității. SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților având în vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, a declarat Dina Mergeani, medic primar medicină de familie, președintele SNMF, potrivit economica.net.

SNMF le aminteşte părinților faptul că au la dispoziție vaccinuri antigripale tetravalente, cu administrare intramusculară și intranazală, disponibile în farmacii, dar și vaccinuri distribuite prin program național de vaccinare care pot fi administrate.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre redeschiderea şcolilor. „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, vom începe pe 8 februarie”
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue şi în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială. Riscurile de co-infecţie COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat ştiinţific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populaţie”, a declarat ministrul Voiculescu, citat într-un comunicat de presă.

Ultima oră: câţi români s-au vaccinat antigripal

Conform ultimei raportări de la Ministerul Sănătăţii, a nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripaclinica, IACRS si pneumonii) a fost de 30.513, cu 58.3% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (73.257) si cu 26.1% mai marecomparativ cu cel din saptamana anterioara (24.187).

-In saptamana 04.01.2021 –10.01.2021 au fost raportate la nivel national 26 cazuri de gripa clinica comparativ cu 692 cazuri inregistrate in aceeasi saptamana a sezonului anterior.

-Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

-Nu au fost inregistrate cazuri noi confirmate de gripa.

-Pana la data de 10.01.2021 au fost vaccinate antigripal 1.852.930 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'