Cum a ajuns Elon Musk de la a nu avea bani de mâncat în oraș la cel mai bogat om din lume. Povestea de succes a familiei sale de antreprenori

Elon Musk a reușit să devină, la doar 49 de ani, cel mai bogat om de pe planetă. Are o avere estimată la 188 de miliarde de dolari și l-a depășit chiar și pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos.
Claudia Simion
20 ian. 2021, 23:14
Cum a ajuns Elon Musk de la a nu avea bani de mâncat în oraș la cel mai bogat om din lume. Povestea de succes a familiei sale de antreprenori

Averea fondatorului Tesla și Space X a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni. Fizician, inginer, antreprenor tehnologic, programator și creator de software, Elon Musk se bucură de un succes remarcabil.

Ceea ce probabil nu știau mulți este că Elon Musk nu e singurul antreprenor din familia sa. Atât fratele lui, Kimbal, cât și sora, Tosca, au ales să meargă pe drumul antreprenoriatului, dar în domenii total diferite.

În timp ce Elon lucrează la lansarea de rachete, Kimbal și-a deschis un lanț de restaurante în mai multe orașe americane, iar Tosca face pași siguri în industria filmului pe platforma sa de streaming, PassionFlix, un fel de Netflix pentru filmele romantice.

Cum a reușit mama lui Elon Musk să crească o familie de antreprenori de succes

Mama celor trei frați Musk, Maye, a dezvăluit cum a reușit să crească o familie de antreprenori. Maye Musk este model, nutriționist, dietetician și un mare admirator al propriilor copii.

Maye a mărturisit că e acel tip de părinte care și-a permis să crească o familie de antreprenori. Ea a spus că părinții ei nu ar fi fost bogați, însă au dezvoltat o pasiune timpurie pentru nutriție datorită faptului că erau înconjurați de pomi fructiferi.

În adolescență, Maye și-a ajutat tatăl cu clinica sa de recuperare medicală, lucrând ca recepționist. La 15 ani a început să facă modelling. Mai târziu și-a deschis un cabinet privat în care lucra ca dietetician și, la rândul său, a primti ajutor din partea copiilor.

„Ne-a ajutat să obținem un sentiment de independență și să înțelegem etica muncii”, a povestit Tosca Musk, potrivit CNBC.

La vârsta de 31 de ani, Maye a divorțat de soțul ei inginer și a plecat din Africa de Sud împreună cu copiii ei, stabilindu-se în America de Nord.

Maye și copiii au trecut prin perioade nu tocmai ușoare fiindcă nu își puteau permite lucruri simple, cum ar fi să mănânce în oraș sau să meargă la cinema, să meargă la coafor și altele de acest gen. Totuși, copiii Musk erau bine educați și înțelegeau atunci când nu aveau posibilitatea să primească ceva.

Maye continuă să-și inspire familia în fiecare moment, în timp ce își avansează și cariera. În 2016, ea a semnat cu agenția IMG Models, care reprezintă modele foarte cunoscute, precum Miranda Kerr, Gisele Bündchen și Karlie Kloss.

Tendința lui Maye de a-și păstra optimismul și de a munci din greu pentru ceea ce își dorește pare să fie moștenită de la tatăl ei.

Citește și Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă! Ce avere a strâns până la vârsta de 49 de ani
 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...