Adolescentul făcea parte dintr-un grup de opt copii atinşi de această maladie rară, îngrijiţi în aprilie la Spitalul de Pediatrie Evelina din Londra.
El a fost internat timp de şase zile la terapie intensivă şi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus după moarte, anunţă medicii săi în The Lancet.
Ceilalţi copii au supravieţuit, a declarat pentru agenţia britanică de presă Press Association (PA) directoarea medicală a spitalului, Sara Hanna.
În total, aproximativ 50 de copii atinşi de această maladie inflamatorie gravă au fost internaţi până marţi în această instituţie din capitala britanică, dintre care aproximativ jumătate au fost externaţi şi s-au întors acasă, a precizat ea.
Majoritatea sunt şcolari, iar unii sunt în vârstă de până în cinci ani.
O majoritate a copiilor erau sănătoşi înainte de această boală.
Numai „un mic număr” dintre copii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a precizat Hanna.
Această boală inflamatorie, apărută recent, seamănă cu maladia Kawasaki, un sindrom vascular care afectează copii mici şi a cărui cauză rămâne necunoscută.
Între simptomele prezentate de către micii pacienţi – atinşi sau nu de covid-19 – se află o febră mare, dureri abdominale, tulburări gastrointestinale şi o inflamaţie cardiacă.
La sfârşitul lui aprilie, ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a anunţat că autorităţile sanitare încercau să stabilească existenţa unei posibile legături între noul coronavirus şi această afecţiune.
Câteva zeci de cazuri de copii care prezentau aceste simprome au fost semnalate în Regatul Unit, dar şi în Statele Unite, Franţa, Italia sau Spania.
O legătură cu covid-19 nu a fost stabilită în mod oficial, însă oamenii de ştiinţă consideră o astfel de legătură probabilă.