Medicul Octavian Jurma, avertisment şocant: Noua tulpină de COVID ar putea aduce o nouă pandemie. 60% din cazurile din Capitală vor fi cu noua variantă

Noua tulpină de COVID-19 provenită din Marea Britanie, considerată de către cercetători mai infecțioasă și mai mortală, ar putea naște o nouă pandemie, a avertizat medicul epidemiolog si cercetatorul Octavian Jurma.
Claudia Simion
25 ian. 2021, 08:20
Medicul Octavian Jurma, avertisment şocant: Noua tulpină de COVID ar putea aduce o nouă pandemie. 60% din cazurile din Capitală vor fi cu noua variantă

Octavian Jurma a declarat că 60% din cazurile de Covid-19 din Capitală vor fi cu noua varianta de coronavirus, depistată inițial în Marea Britanie, până în luna martie.

„E important să se efectueze secvențierea și în marile orașe: Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, pentru că sentimentul meu este că perioada de sărbători a omogenizat distribuția acestui virus în țară. E ca și cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind o putem considera o nouă pandemie peste vechea pandemie”, a declarat Octavian Jurma, pentru Digi 24.

Octavian Jurma: „Trebuie să reducem numărul de infectări cu orice preț”

Medicul Octavian jurma a mai spus: „Ce trebuie să facem este să reducem numărul de infectari cu orice pret”. Specialistul a oferit exemplul Israelului, care a anunţat duminică, 24 ianuarie, că suspendă toate zborurile internaţionale de pasageri, pentru a evita răspândirea tulpinii britanice a noului coronavirus.

Cercetătorul a explicat că, cel putin o săptămână dupa vaccinare, este indicat să stăm în casă pentru a permite organismului să produc anticorpi.

Previziunile medicului Jurma vin dupa ce două noi cazuri de infectare cu noua tulpina de Covid-19 din Marea Britanie au fost confirmate vineri, 22 ianuarie, la „Matei Bals”, iar nouă contacte ale unuia dintre cei doi pacienţi au fost confirmate, la testare, cu infectie cu SARS-COV-2.

Noua variantă a COVID-19 ar putea fi cu 30% mai mortală decât se credea inițial

Dovezile timpurii sugerează că varianta de coronavirus care a apărut în Marea Britanie ar putea fi mai mortală, a spus premierul Boris Johnson.

Totuși, există încă incertitudini uriașe în privința cifrelor – și se așteaptă ca vaccinurile să funcționeze.

Datele sunt furnizate de matematicieni care compară ratele de deces la persoanele infectate fie cu versiunea nouă, fie cu cea deja cunoscută.

Până acum s-a spus că noua variantă a COVID se transmite mult mai ușor, iar noile date arată că e și cu 30% mai mortală.

Boris Johnson a declarat că: „Pe lângă răspândirea mai rapidă, se pare că acum există unele dovezi că noua variantă (cea care a fost identificată pentru prima dată în Londra și sud-estul Marii Britanii) ar putea fi asociată cu un grad superior de mortalitate”.

Sir Patrick Vallance, consilier al guvernului, a declarat că nefiind datele suficiente până în momentul de față, ele nu pot fi considerate încă concludente, potrivit BBC.

El a spus: „Vreau să subliniez că există o mulțime de incertitudini în jurul acestor numere și e nevoie de mai multă muncă pentru a obține un control precis asupra acestora, dar evident este îngrijorător faptul că ele indică o creștere a mortalității, precum și o creștere a transmiterii”.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
MONITORIZAREA TENSIUNII ARTERIALE: METODE EFICIENTE ȘI RECOMANDĂRI DE SPECIALITATE
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!