Medicul Beatrice Mahler a declarat că raportările zilnice arată altă realitate decât cea din spitale, unde numărul cazurilor grave de COVID-19 este mare.
„În acest moment, dacă ne uităm la cifrele care sunt date publicităţii, suntem în termenii legali pe care îi prevede un astfel de pas. Dacă mă uit însă în spital, mai ales la pacienţii care vin spre testare, aici avem o reală problemă pentru că numărul de teste a scăzut semnificativ şi nu înseamnă că nu mai sunt pacienţi bolnavi, înseamnă că ei nu mai vin sau nu mai solicită testare atunci când sunt bolnavi.
În mod cert, ajung mulţi pacienţi cu simptomatologie severă, care nu sunt testaţi şi ajung cu forme severe de COVID în spital. Numărul de cazuri severe care sunt în spital este foarte mare, nu avem cazuri mai uşoare care sunt internate, 90% sunt pacienţi cu infectare severă pulmonară bilaterală”, a declarat medicul Beatrice Mahler la B1 TV.
De asemenea, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti a vorbit şi despre situaţia oamenilor care au simptome de COVID-19, însă refuză să se testeze şi se tratează singuri, acasă.
„Sunt mulţi colegi care primesc telefoane de la cunoscuți, de la alți oameni care spun că ştiu că au simptomatologie, refuză să facă un test, dar şi-ar dori să ştie ce tratament trebuie sa ia. Ei deja se tratează cu medicaţie posibil utilă în infecţia SARS-CoV-2, fără să ştie că au boala, doar pe simptomatologia pe care o prezintă.
Este foarte periculoasă aceasta direcţie şi sunt periculoase reţetele care circulă de la un pacient la altul şi pe baza cărora se eliberează medicaţie care poate pune în pericol viaţa”, a mai spus Beatrice Mahler, conform sursei citate.
Bucureștiul devine de luni capitala europeană cu unele dintre cele mai relaxate restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19 din Europa. Restaurantele, sălile de spectacol, cinematografele și sălile de jocuri de noroc se redeschid la capacitate de 30%.