Aproape 76.000 de poliţişti primesc un nou spor ce exista în legislaţie. Ministrul de Interne a vorbit despre banii în plus, primiţi de angajaţii MAI.
„Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Lucian Bode, conform G4Media.ro.
Ministrul de Interne a explicat că acordarea sporului înseamnă un impact bugetar de 119 milioane de lei anual.
De altfel, Lucian Bode a mai precizat că sindicaliştii din Poliţie, care au organizat proteste faţă de îngheţarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajaţi despre noul spor pe care-l primesc.
Citeşte şi: Traian Băsescu lovește cu critici protestele bugetarilor: Ar trebui să fie mai reținuți. Nu se justifică!
În ultimele două săptămâni, mai multe sindicate din Poliţie au protestat faţă de îngheţarea salariilor la nivelul anului 2020, cu toate că zeci de mii de angajaţi din sectorul privat şi-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de COVID, fie au avut venituri scăzute.
Premierul Florin Cîţu le-a transmis sindicaliştilor care protestează faţă de îngheţarea salariilor că România trece printr-o situaţie dificilă din punct de vedere economic şi doar o creştere economică poate susţine nivelul actual de salarizare.
„Miniştrii au avut discuţii cu liderii de sindicat. Am vorbit şi cu cei din România care plătesc taxe. Vorbesc de sectorul privat şi de acolo avem foarte multe cereri”, a precizat Florin Cîţu.
Şeful Executivului a precizat că România traversează o perioadă de criză economică.
„România trece printr-o situaţie dificilă. România trece printr-o perioadă de criză economică şi totuşi în cea mai mare criză din ultima sută de ani, în 2020, am fost cel care am spus că nu este momentul să facem o reformă în administraţie. Nu este momentul să îngheţăm salarii, nu este momentul să facem acest lucru în 2020. Am avut o creştere a salariilor medie în sectorul public cu 8%, când în restul Europei media a fost de 3%.
Anul acesta trebuie să ne asigurăm că vom face investiţii şi să alocăm resurse către investiţii pentru a genera creştere economică. Numai cu creştere economică, şi acesta este semnalul pentru toţi angajaţii din sectorul public, doar dacă avem creştere economică sustenabilă putem susţine nivelul actual de salarizare”, a menţionat Cîţu.