Pandemia de coronavirus duce la grăbirea digitalizării. Companiile de asigurări fac pasul către online

Pandemia de coronavirus a grăbit semnificativ procesul de digitalizare a serviciilor, inclusiv cele de asigurări. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a arătat în repetate rânduri că sprijinirea digitalizării reprezintă o axă prioritară a strategiei sale. O modificare legislativă aflată deja în dezbatere va stimula substanțial vânzările online de RCA, cel mai căutat produs de asigurare, obligatoriu prin lege.
Filip Stan
25 ian. 2021, 18:53
Pandemia de coronavirus duce la grăbirea digitalizării. Companiile de asigurări fac pasul către online
Pandemia de coronavirus duce la grăbirea digitalizării. Companiile de asigurări fac pasul către online

Companiile de asigurări fac pasul către online.  Allianz Țiriac, Groupama, Asirom și Omniasig, adică patri dintre cele mai mari zece firme de asigurare din România, anunță măsuri speciale de protecție în contextul pandemiei de Coronavirus. Mai exact, cei patru jucători consacrați mai ales pe zona polițelor facultative de asigurare (CASCO, locuință, răspunderi, sănătate, viață) și mai puțin pe zona RCA (cel mai cunoscut și utilizat produs) încearcă să reducă spre zero interacțiunea directă cu clienții, atât în cazul unei vânzări de polițe, cât și în caz de daună. În mod firesc, metoda folosită este încurajarea procedurilor online.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară susţine inovaţiile tehnologice în domeniul financiar non-bancar. Digitalizarea va schimba obiceiurile de interacţiune şi va aduce cu sine şi noi provocări în materia gestionării riscurilor. De aceea, va trebui să ne adaptăm din mers modelele de supraveghere şi de control pentru a fi cu un pas înainte şi pentru a preveni potenţiale vulnerabilităţi”, a declarat preşedintele ASF, Nicu Marcu, citat de Economica.net.

Citeşte şi: Nicu Marcu, președintele ASF: Guvernul pregăteşte o ordonanţă pentru ca şoferii să-şi deconteze daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propriul RCA

 

Allianz Țiriac anunță cel mai clar pachet de măsuri concrete: Facilitarea inspecțiilor de daună la distanță în baza transmiterii de către clienți a documentelor necesare și a fotografiilor avariilor, fără a fi nevoie de prezența unui inspector de daună. Compania subliniază că în cazul daunelor auto (mai puțin daunele totale) nu este necesară deplasarea la un centru de constatare a daunei sau intercțiunea directă cu un inspector de daună. În cazul daunelor din asigurările de bunuri (cum sunt cele de locuință) se va putea face autoconstatarea daunei sub îndrumarea de la distanță a specialiștilor Allianz Țiriac. În funcție de severitatea daunei se vor aplica soluții diferite.

De altfel, Allianz Țiriac a dezvoltat primul proiect de pe piață care presupune crearea obligatorie a unei identități digitale pentru clienți sau potențialii clienți. Toate persoanele fizice care cumpără asigurări direct de la Allianz Țiriac, precum și toți brokerii și partenerii de bancassurance(bănci) ai asigurătorului trebuie să furnizeze companiei e-mailul și numărul de telefon al clientului.

Este o decizie luată în premieră pentru piața din România, implementată la nivelul întregului grup Allianz (printre cele mai mari din lume) și valabilă din 10 aprilie, după cum ne-au informat reprezentanții Allianz Țiriac. Proiectul poartă denumirea ” Digital ID”.

„Prin acest proiect ne-am propus să capitalizăm accesul la tehnologie pentru a face viața mai ușoară clienților, cât și partenerilor și agenților și consultanților noștri. Cele două date de identificare digitală – număr de telefon și adresa de email – vor reprezenta „CNP-ul” clienților în relatia cu Allianz-Tiriac și poarta de acces către serviciile digitale pe care le punem la dispozitia clienților, precum și la cele la care lucrăm în acest moment și pe care urmează să le lansăm.”, au spus cei de la Allianz.

Citeşte şi: Asigurarea RCA, modificări în 2021. Şoferii ar putea să-şi deconteze daunele de la firma de asigurări unde au încheiat poliţa

 

Groupama s-a limitat, deocamdată, la măsuri de siguranță sanitară, însă anunță că analizează posibilitatea oferirii unor soluții financiare clienților săi. O decizie în acest sens ar putea fi luată în curând. O parte dintre oameni lucrează de acasă. Firma pune mașini la dispoziția angajaților. Se dezinfectate constant birourile, s-a constituit o celulă de criză care analizează în dinamică evoluția evenimentelor și ia măsuri în concordanță cu aceasta.

Și Groupama recomandă clienților să folosească serviciile de la distanță, adică: plăți online, avizarea daunelor în secțiunea dedicată de pe site-ul companiei, opțiunea Video Asist pentru inspecțiile de risc, reînnoirea poliței prin apel telefonic.

 

ASIROM VIG a trecut recent printr-un amplu proces de digitalizare a procedurilor și are acum ocazia de a a folosi la maximum noile procese.

„Asirom VIG pune la dipoziția clienților săi utilizarea serviciilor aproape exclusiv online, prin simplificarea formalităților de notificare și despăgubire a daunelor pentru toate clasele de asigurări importante pe care compania este operațională. Daunele auto, locuință și bunuri pot fi notificate online, direct pe asirom.ro, în mai puțin de 10 minute. Pentru celelalte categorii de produse, asigurarea și notificarea daunei se pot face via e-mail. Toate informațiile sunt disponibile pe pagina Daune Online. De asemenea, Asirom VIG recomandă efectuarea plăților online și pune la dispoziție mai multe variante, de la cea mai simplă – plata direct pe site folosind codul de referință de pe înștiințarea de plată, până la MyAsirom, portalul prin care clienții își administrează tot portofoliul de asigurări, Internet Banking, direct debit sau aplicația PAGO. Toate metodele de plată sunt disponibile pe https://asirom.ro/modalitati-de-plata.

În cazul asigurării de sănătate, clienții Asirom se pot programa la medic online prin intermediul sistemului de programări www.docbook.ro. Mutăm astfel interacțiunea de acasă direct în cabinetul medicului, fără pași intermediari și contact uman suplimentar. Andrei, asistentul virtual din Info Centerul Asirom de pe pagina de start al site-ului este pregătit să răspundă oricăror întrebări, astfel încât să fie posibilă evitarea deplasării într-un sediu al companiei. Mai mult decât atât, toate produsele de pe site au formular de contact pe care clienții îl pot completa, pentru a fi contactați ulterior de un consultant Asirom din localitatea de domiciliu. În plus, toți agenții noștri sunt la un telefon distanță, suntem mereu online pe pagina de Facebook Asirom, iar de pe portalul myasirom.ro se poate administra întreg portofoliul de asigurări, active sau expirate și se pot plăti ratele online .”, a transmis compania.

OMNIASIG VIG marșează, la rândul său, pe încurajarea utilizării canalelor online.

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!