Florin Cîţu, avertisment despre tulpina britanică de COVID-19. „Nu tratăm foarte uşor situaţia. Încercăm să identificăm ce riscuri există”

Florin Cîţu a declarat miercuri că autorităţile nu tratează "foarte uşor situaţia" privind tulpina de COVID-19, descoperit în Marea Britanie. Premierul a afirmat că se consultă cu specialişti din Ministerul Sănătăţii şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a fi identificate riscurile răspândirii virusului mutant.
Razvan Mihalascu
27 ian. 2021, 16:05
Florin Cîţu, avertisment despre tulpina britanică de COVID-19.

Florin Cîţu, avertisment despre tulpina britanică de COVID-19. Premierul a vorbit despre măsurile luate de autorităţi pentru a contracara răspândirea cazurilor de infectare cu virusul mutant.

„Nu tratăm foarte uşor situaţia cu tulpina venită din Anglia. În fiecare zi, am vorbit şi la Ministerul Sănătăţii şi cu domnul Arafat.

Încercăm să identificăm ce riscuri există şi cum putem să le contracarăm, de aceea am spus că nu se umble la Terapie Intensivă, să rămână numărul de paturi şi dacă poate să fie crescut ca să fim pregătiţi. E un cost pe care ni-l asumăm pe termen scurt doar ca să fim pregătiţi”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Dr. Virgil Musta desfiinţează mitul că Ivermectina combate COVID-19. „E inacceptabil să folosim pentru tratamentul oamenilor un medicament de uz animal”

Întrebat despre posibilitatea ca România să aibă în toamnă, 60.000 de infectări pe zi din cauza noii tulpini de COVID, Cîţu a afirmat că „această informaţie nu se confirmă”.

„La ATI au fost şi sub 1.000 de persoane internate. Această informaţie nu se confirmă.

În ceea ce priveşte testările, am cerut mai multe informaţii la INSP. Au fost mai multe discuţii. De fiecare dată, nu mă uit numai la numărul de persoane testate, mă uit şi la ceilalţi indicatori – la internări în spitale şi la Terapie Intensivă.

Dacă ar fi să fie cum spun specialiştii despre care spuneţi dumnevoastră (că România ar ajunge la 60.000 de cazuri pe zi din cauza tulpinii britanice), ar fi să vedem: sunt persoane care nu se testează, dar sunt îmbolnăvite. Atunci, ar trebui să vedem o creştere a numărului de persoane la ATI şi nu vedem acest lucru”, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, avertisment despre tulpina britanică de COVID-19. „Cei care se testează acasă cu un test antigen rapid şi văd că sunt pozitivi, de obicei sună la medicul de familie pentru tratament”

„Încercăm să vedem care este adevărul. Eu presupun că cei care se testează se testează mai mult acasă. Persoanele sunt responsabile. Cei care se testează acasă cu un test antigen rapid şi văd că sunt pozitivi, de obicei sună la medicul de familie pentru tratament.

Cei care se îmbolnăvesc şi care au o situaţie care evoluează negativ ajung să se interneze. Asta înregistrăm oricum”, a explicat premierul.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 3.174 de cazuri noi de infectate cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.604 de teste RT-PCR și 7.523 de teste rapide antigenice. La ATI sunt internaţi în prezent 1.025 de pacienţi.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 27 ianuarie. Aproape 3.200 de cazuri COVID în 24 de ore şi 77 de decese. Capitala se menţine în scenariul galben

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...