Conform ultimei sale dorințe, Arhiepiscopul a fost înmormântat la Sihăstria Putnei, în mormântul pe care chiar acesta l-a săpat. Toate persoanele care au participat la procesiune au putut observa un detaliu pe care i-a pus pe gânduri, conform kanald.ro.
Mulți dintre credincioșii care au participat la procesiunea de inhumare a ÎPS Pimen au rămas însă surprinși când au observată că pe cruce nu este trecut numele real al său, Vasile Zainea. Dar răspunsul la această dilemă se regăsește în trecutul fostului monah, și anume că pe 10 martie 1951 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Neamț, atunci a preluat și numele de Pimen.
Ulterior, Vasile Zainea, ÎPS Pimen a fost hirotonit ierodiacon, în același an, 1951, și apoi ieromonah în anul 1957. Practic, de atunci, Vazile Zainea a devenit simplu Pimen.
ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Acesta a primit în urmă cu două săptămâni un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, conform Libertatea.ro.
ÎPS Pimen a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.