Alexandru Rafila, despre Ivermectină: „Agenţia Europeană a Medicamentului a contactat FDA şi ar putea intra în procedură accelerată de autorizare”

Reprezentantul României la OMS a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, unde a oferit punctul său de vedere privind folosirea Ivermectinei în tratarea Covid.
George Russo
27 ian. 2021, 21:44
Alexandru Rafila, despre Ivermectină:

Alexandru Rafila susţine că nu ar avea o problemă cu folosirea „medicamentului minune” pentru tratarea pacienţilor cu Covid, dacă Ivermectina ar fi autorizată de autorităţile medicale, dar deocamdată nu este cazul.

„Eu nu m-am pozitionat impotriva utilizarii, ci am fost pentru utilizarea aprobata. Intr-adevar, in Europa este utilizat in medicina veterinara si, in medicina umana pentru parazitoze interne si cutanate. Eu ieri am avut o discutie cu domnul Alexie si s-a contrazis de mai multe ori. A spus ca in SUA a fost aprobat si ca de luni de zile face tratament, fara ca FDA sa-l fi aprobat. Ma intreb cum il administreaza.

In Romania nu este autorizat decat ca unguent la om, in rest e doar in farmaciile veterinare. Chiar daca ar fi bun pentru utilizare la om, din moment ce nu e autorizat, nu poate fi prescris la om.

Sa zorim autorizarea, eu nu am o problema, am cu lipsa autorizarii. Asta se intampla si in SUA si UE, nu e autorizat. Agentia Europeana a Medicamentului a contactat FDA ca sa afle daca exista un dosar de autorizare si schimbul de informatii e foarte rapid, deci lucrurile pot intra in procedura accelerata, care ar face posibila administrarea si in UE mai rapid.

Antibioticele care sunt folosite si la om si la animale sunt autorizate. Antibioticele se folosesc in exces si la animale si la oameni, asa apar bacteriile multirezistente, care pot trece si de la animal la om. Exista si in Franta si Olanda pastile de uz uman, dar sunt pentru parazitozele la care faceam referire.

Vaccinurile Pfeizer si Moderna sunt similare, nu identice, dupa cum se vede si din durata rapelului. Diferenta majora este din substanta stabilizatoare, adica in temperatura la care sunt transportate. Din punct de vedere al compozitiei active sunt similare.”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Cred că trebuie regândit modul de testare, nu există accesibilitate la testare

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat miercuri că este necesară regândirea modului de testare, argumentând că, fără intensificarea testării, nu se poate întări supravegherea epidemiologică, mai ales în condiţiile apariţiei unei noi tulpini de coronavirus.

„Am văzut chiar acum că Ministerul Sănătăţii se gândeşte la introducerea altor indicatori privind acele praguri care să ducă la oprirea sau la repornirea anumitor activităţi, pe motiv că cetăţenii români se testează acasă cu teste rapide şi din cauza asta s-a pierdut controlul. Eu nu cred că cetăţenii români sunt chiar aşa de diferiţi faţă de toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi toate ţările au o monitorizare apropiată de adevăr a evoluţiei pandemiei şi în România nu există acest lucru. Nu cred chestiunea asta. Eu cred că trebuie regândit modul de testare. Cu toate că am făcut multe demersuri, am încercat să-i convingem profesional, nu politic, nu există accesibilitate la testare”, a declarat dr. Rafila într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

El consideră că medicii de familie ar putea fi introduşi în procedura de testare cu teste rapide.

„De ce nu introducem medicii de familie în procedura de testare cu teste rapide? Am discutat despre înfiinţarea de centre de recoltare a testelor care să fie la îndemâna oamenilor, nici lucrul acesta nu se face. E o chestiune pe care n-o înţeleg. Profesional n-o înţeleg, dar rămâne să vedem care vor fi măsurile pe care le ia Ministerul Sănătăţii. Oricum, fără această intensificare a testării nu poţi pune în aplicare măsura întăririi supravegherii epidemiologice. Discutăm acum de noua tulpină de coronavirus. Dacă am avea o testare corespunzătoare, atunci putem face şi supraveghere epidemiologică şi cazurile suspecte pot fi investigate în continuare pentru secvenţierea de care discutam şi pentru izolarea acelor focare astfel încât să limitezi transmiterea acestei tulpini”, a arătat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Persoanele reprogramate vor fi vaccinate cu Moderna. Care sunt diferențele dintre BioNTech Pfizer și Moderna

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Zodiile care triumfă în luna februarie. Cinci nativi au noroc în dragoste, carieră și pe plan financiar
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în fața României. Mărturisirea care răstoarnă totul: Nu ne interesează așa ceva...
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Vremea de Mica Unire le dă românilor planurile peste cap. Progoza ANM
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Românii beneficiază de prețuri mai mici la cumpărături în Bulgaria după aderarea la Schengen
MediaFlux
AMENZI pentru PĂRINȚI! SE DAU 10.000 DE LEI pentru o regulă simplă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București