Mircia Giurgiu a declarat, miercuri, că a suspendat greva foamei, marţi la ora 22.00, însă, în cazul în care după câteva zile problema de la CNI Coresi nu va fi rezolvată, va relua protestul, iar sindicaliştii de la Imprimeriile Ardealul din Cluj-Napoca vor picheta Prefectura Cluj.
„Am suspendat greva foamei, marţi, la ora 22, după ce am primit promisiuni din partea prefectului judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, şi a ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, că situaţia de la CNI Coresi se va rezolva, iar acţiunea de vânzare a sediilor sucursalelor va fi oprită. Tot ce doresc este ca activitatea de la Coresi să revină la normal. În cazul în care, după câteva zile, nu se întâmplă nimic, voi relua greva foamei, iar sindicaliştii de la Imprimeriile Ardealul din Cluj-Napoca vor picheta zilnic Prefectura Cluj”, a spus Giurgiu.
Acesta a adăugat că situaţia de la CNI Coresi este cunoscută şi la cabinetul premierului Victor Ponta.
Deputatul PSD Mircia Giurgiu a intrat în greva foamei, marţi, în faţa Prefecturii Cluj, în semn de protest faţă de decizia de vânzare a mai multor sedii ale sucursalelor Companiei Naţionale a Imprimeriilor (CNI) Coresi, acţiune care duce la pierderea a patru sute de locuri de muncă.
Deputatul Mircia Giurgiu declara că nu va mânca şi nu va bea nimic până când situaţia de la CNI Coresi nu va fi reanalizată.
Sediile din ţară şi din Bucureşti ale Companiei Naţionale a Imprimeriilor (CNI) Coresi vor fi relocate, iar o şesime dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi, a precizat, marţi, directorul general interimar al instituţiei, Ilie Bogdan Marius.
Acesta a menţionat că, în urma întrunirii Consiliului de Administraţie al CNI Coresi, luni, s-a decis relocarea unor sedii din ţară şi pe cel din Bucureşti, în cadrul unor măsuri de eficientizare a activităţii companiei.
„Sucursalele din ţară (Cluj, Craiova, Oradea şi sediul central din Bucureşti – Casa Presei Libere, n.r.) nu vor fi desfiinţate, ci relocate în spaţii care aparţin tot nouă (Imprimeriile Coresi, n.r.). Sediul din Bucureşti, de exemplu, va fi relocat pe rampa CFR, care este tot a noastră”, a declarat directorul interimar al CNI Coresi. Este vorba despre rampa de alimentare cu hârtie, care este dezafectată de 20 de ani şi care se află în incinta fostului Combinat Poligrafic din România, situat pe Strada Tipografilor din Capitală.
În ceea ce priveşte disponibilizarea angajaţilor, acesta a subliniat că procesul este deja demarat, însă nu toţi angajaţii sucursalelor menţionate îşi vor pierde locul de muncă, ci doar „câţiva dintre ei”. „Disponibilizările se vor face potrivit unei cote de 1 la 6, care s-a aplicat la toată compania”, a explicat directorul general Ilie Bogdan Marius. „În urma relocării şi după ce vom analiza cheltuielile, este posibil să facem din nou angajări”, a mai precizat acesta.
Potrivit directorului interimar al CNI Coresi, disponibilizările au fost făcute în contextul „comasării” unora dintre departamente. „Au fost desfiinţate posturi, unele departamente s-au unit sub aceeaşi căciulă”, a spus acesta.
Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale a Imprimeriilor Coresi a decis, în şedinţa de luni, renunţarea la sediile din Cluj, Craiova, Oradea şi la sediul central din Bucureşti – Casa Presei Libere.