„Atacul președintelui Iohannis (privind Autonomia Ținutului Secuiesc n.r.) e mic și neeuropean.A fost sancționat și în presa internatională, și în cancelarii. A depășit linia roșie privind declarația cu Ardealul.
NU îl cunosc pe Viktor Orban. O linie a partidului care nu s-a mai regăsit în atacurile președintelui și a recurs la acest atac și a crezut că atacurile sunt pe măsură. PSD e o obsesie pentru Iohannis. Sentimentul de ură pentru mine nu există. Eu nu am dușmani politici. Am adversari politici.
Un lider politic se măsoară după realizări. Iohannis atacă pentru a masca ineficiența guvernării PNL” a spus Marcel Cioalcu, la TVR1.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că „sunt anumiți colegi de partid care nu înțeleg jocul pe care Iohannis și PNL” îl fac asupra PSD, prin atacurile unor social-democrați la adresa acestuia. Ciolacu a adăugat că este normal să existe tensiuni în partid atunci când se apropie alegeri interne în cel mai mare partid din România.
„PSD nu mai poate fi confiscat de interese mici, de grup”, a mai spus Marcel Ciolacu. „În acest moment, eu sunt președinte interimar al PSD. Ce nu înțeleg în acest moment anumiți colegi de-ai mei este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe. Îți trebuie și un joc intern, astfel încât să șubrezești cât mai repede imaginea.
Cel puțin eu m-am săturat de aceste atacuri cu securiști, lucru care i-a dăunat fantastic acestui partid. NU am nicio înțelegere cu Iohannis și se și vede.
Ultima data când am vorbit cu Orban e azi pentru că este ziua lui. (…) Când se apropie alegeri interne, întotdeauna există tensiuni. Aduceți-vă aminte ce murmur a fost la USR când Barna a fost ales președinte. E normal. E cazul ca fiecare să se uite în oglindă și să realizeze ce efect au avut greșelile asupra PSD.
PSD nu mai poate fi confiscat de interese mici, de grup”, a spus Marcel Cioalcu, la TVR1. În weekend-ul trecut, greii PSD au fost convocați la o ședință cu liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Potrivit Antena 3, liderii din regiunea Moldovei sunt nemulțumiți și i-ar fi spus lui Ciolacu să facă un pas în spate, iar alt lider să vină președinte al PSD.
Dumitru Buzatu este cel care a organizat întâlinirea și i-ar fi spus liderului PSD că membrii simpli nu se simt reprezentanți de Marcel Ciolacu în calitate de președinte, iar la Congres ar fi bine să candideze un alt lider al partidului. De aceeaşi părere ar fi fost Ionel Arsene, liderul PSD Neamţ, Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, şi Dragoş Benea, liderul PSD Bacău.
Ciolacu le-ar fi spus liderilor PSD din zona Moldovei că nu ţine cu dinţii de fotoliul de preşedinte al PSD, însă la acest moment nu există o alternativă, pentru că alţi lideri, cum ar fi Gabriela Firea, nu doresc să-i ia locul. Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, i-a luat apărarea lui Ciolacu, mai relatează sursa citată.
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că guvernarea PNL nu primeşte „notă de trecere” şi a susţinut că dacă nu se vor dubla alocaţiile şi nu se vor mări pensiile, este un argument în plus pentru a fi depusă o moţiune de cenzură.
„Este un argument în plus că trebuie depusă o moţiune de cenzură. Dar, nu de dragul de a depune moţiune de cenzură, cu şanse reale să treacă şi cu un program economic, în primul rând, pe termen scurt, până la alegeri, lucrăm la acest lucru. Fiindcă nu trebuie să dai jos un guvern sau să creezi în ţară o criză şi mai mare decât este, dintr-o ambiţie politică. Trebuie să ieşi şi să arăţi românilor ce doreşti tu. (…) Nivelul de trai este foarte lovit în acest moment, dacă nu mergi şi pe zona de consum, menţinând nivelul de trai, vei duce România total de în prăpastie. (…) Guvernarea PNL nu are notă de trece până acum şi mai ales e meschină, pentru că se laudă cu realizările autorităţilor locale, fără să facă măcar un simplu gest de bun-simţ, să iasă şi să recunoască acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.
Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale, că este „un întreg concurs de populism” între grupurile parlamentare şi a făcut un apel la Guvern să dea o ordonanţă de urgenţă pe tema impozitării acestor pensii pentru „a nu se prelungi la nesfârşit” această dezbatere.
„Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare, care depun mai multe iniţiative de eliminare. Avem câteva decizii al CCR care spun foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, de peste 90 la sută, a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema, pentru că, altfel, prin iniţiative neconstituţionale nu facem altceva decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale şi nu rezolvăm niciodată problema”, a spus Simonis.