Horaţiu Moldovan, demis de Vlad Voiculescu din Ministerul Sănătăţii. Şi premierul Cîţu a demis trei foşti consilieri ai lui Orban

Guvernul Cîţu este departe de a avea o formulă închegată, în fiecare zi având loc noi schimbări la eşaloanele doi şi trei ale Executivului.
Alina Costache
28 ian. 2021, 21:19
Horaţiu Moldovan, demis de Vlad Voiculescu din Ministerul Sănătăţii. Şi premierul Cîţu a demis trei foşti consilieri ai lui Orban

Horaţiu Moldovan părăseşte Ministerul Sănătăţii. Monica-Emanuela Althamer a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Premierul a decis, totodată, eliberarea din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a lui Horaţiu Moldovan.

Horaţiu Moldovan este membru Corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, Secretar Al Biroului Sectiei de Chirurgie. Vicepresedinte al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara. Membru al Societatii Internationale de Chirurgie Cardiovasculara. Membru CTS-Net. Membru Asociat al Societatii Romane de Cardiologie Membru Asociat al Societatii Europeene de Cardiologie. Vicepresedinte Societatea Romana de Flebectomie. Membru Societatea Romana de Angiologie si Chirurgie Vasculara.

Horaţiu Moldovan se autocaracteriează astfel: „Am făcut parte, alături de colegii din generația mea, din grupul celor care au introdus practic chirurgia coronariană și chirurgia disecției de aortă la Spitalul Fundeni și în România.

Pe parcursul activității mele am parcurs mai multe stagii și cursuri de pregătire în alte centre de prestigiu din Anglia, Germania și Statele Unite ale Americii.

De-a lungul celor 25 de ani petrecuți la Spitalul Fundeni am practicat un număr de peste 5000 de intervenții chirurgicale cardiace majore – pe „cord deschis” , precum și peste 2500 de intervenții chirurgicale de chirurgie vasculară periferică. Aici am participat la implementarea primelor dispozitive de asistență mecanică a circulației: balonul de contrapulsație intraaortică și cordul artificial parțial tip „Novacor” .

De asemenea, am parcurs ierarhia profesională medicală și universitară, devenind în 1999 medic primar, în 2002 Doctor în Științe Medicale, în 2006 Conferențiar Universitar și Sef al Secției Clinice 1, pozitie pe care am ocupat-o până în 2016, iar în 2020 Profesor Universitar de Chirurgie Cardiovasculară”.

Vlad Voiculescu a cedat! Ce revendicare le-a aprobat sindicaliştilor din sănătate

Horaţiu Moldovan despre vaccinare
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a spus, pentru Libertatea, că pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul.

”Vaccinarea reprezintă una dintre cele mai mari achiziții din istoria medicinii. Din fericire, azi există vaccinul anti-COVID, care poate stopa pandemia. Nu reprezintă nicio contraindicație pentru pacienții cu boli cronice. Din contră. Ei trebuie să se vaccineze. Nu este obligatoriu, dar noi recomandăm. Și eu m-am vaccinat, deși și eu am anumite comorbidități, cum ar fi diabet. Nu am avut reacții adverse. Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul. Pacienții nu trebuie să se consulte înainte să se vaccineze. Pacienții cu boli cardiovasculare sunt factori de risc important și fac forme grave. Aceștia trebuie să respecte toate măsurile de protecție. Recomand tuturor să se vaccineze. Riscurile sunt minimale, iar beneficiile sunt enorme.”.

Şi premierul continuă schimbarea de gardă. Florin Cîţu a luat joi mai multe decizii de eliberare din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului a următorilor: Cristian Nevzoreanu, Manuela Hărăbor, Mădălina Carmen Hristu.

Toți trei au fost consilierii lui Ludovic Orban în mandatul de premier al liderului PNL.

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Capital.ro
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Se schimbă permisul de conducere. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Iranul decretează cinci zile de doliu după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni