Reacția ministrului Sănătății după incendiul de la Matei Balș: ”Nu am informații că ar fi existat alte surse de încălzire”

Vlad Voiculescu a reacționat în urma incendiului izbucnit în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Ministrul Sănătății susține intervenția autorităților a fost una rapidă și eficientă.
Alina Costache
29 ian. 2021, 11:00
Reacția ministrului Sănătății după incendiul de la Matei Balș: ”Nu am informații că ar fi existat alte surse de încălzire”

Reacția ministrului Sănătății după incendiul de la Matei Balș. Vlad Voiculescu a precizat că nu are informații că în unitatea medicală ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești. Cu toate acestea, va avea loc o anchetă pentru a putea descoperi cauza incendiului.

„Nu am informații că la clădirea respectivă ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești, dar avem nevoie de anchetă, de rezultatele acestei anchete. Existau de asemenea avize ISU pentru lucrările care s-au făcut, vedem în ce măsuri existau și celelate documente necesare pentru clădiri, însă este vorba de o clădire mai veche care a fost renovată de curând. Matei Balș nu a dus lipsă de finanțare, în ultimii ani a avut un management stabil”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi 24.

Citește și: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

De asemenea, ministrul a precizat că intervenția autorităților a fost una rapidă și eficientă, cu toate că incendiul a fost unul violent.

„Oxigenul este principalul medicament pentru boala Covid-19, situația este diferită de la un pacient la altul, ce aș vrea să subliniez că intervenția a fost extrem de rapidă și de eficientă. Au ajuns rapid la fața locului pompierii și celelalte echipe au intervenit prompt și transferul a fost făcut foarte rapid. Vorbim de 102 pacienți, vorbim de o clădire întreagă.Incendiul a fost relativ violent. În acest moment în camera de lângă mine se face centralizarea vom avea o situație rapidă”, a mai precizat Vlad Vociulescu.

Reacția ministrului Sănătății după incendiul de la Matei Balș. Vlad Voiculescu va verifica modul în care au fost făcute toate investiile de la Matei Balș din ultima perioadă, dar și rapoartele de control efectuate recent.

„În acest moment și la Ministerul Sănătății și la DSU există echipe care iau legătura cu familiile și cu spitalele pentru a oferi informațiile necesare.(…) Sunt pacienți inclusiv la Matei Balș pacienți în Terapie Intensivă și mai sunt câțiva pacienți, care da sunt la Terapie Intensivă în spitalele în care au fost transferați.(…)  Verificăm care au fost investițile, rapoartele de control din ultima perioadă. Înainte de toate condoleanțe familiilor, sunt 4 victime de care știm în acest moment”, a mai adăugat ministrul.

Incendiu la Institutul Matei Balș

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'