ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă în limbile română, engleză, franceză, germană, peste 7.300 de locuri. Peste 6.400 de locuri sunt la învăţământul cu frecvenţă şi 900 la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.
În acest an, ASE înfiinţează şi Facultatea de Drept, unde vor fi scoase la concurs 150 de locuri, bugetate şi cu taxă, cu durata cursurilor de 4 ani.
În 2020, înscrierea la ASE se face exclusiv online, în perioada 13-17 iulie, pe platforma admitere.ase.ro.
Înscrierile se încheie pe 17 iulie, la ora 16.00.
Citeşte şi Cum se calculeaza MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2020
În cadrul procesului de înscriere, candidatul trebuie să urmeze mai mulţi paşi:
1. Încarcă pe platforma admitere.ase.ro dosarul de concurs, selectând facultatea unde se află programul universitar care constituie prima opțiune;
2. Achită, în funcție de numărul opțiunilor, taxa de înscriere, preferabil online, prin intermediul platformei admitere.ase.ro, conform modalităților de plată acceptate;
3. Formulează ordine opţiunilor, pe forme de finanțare (buget, taxă) după ce consultă cu atenție codificarea opțiunilor; Ordinea opțiunilor este foarte importantă!
4. Așteaptă să primească din partea comisiei pe e-mail și pe platforma admitere.ase.ro fişa de înscriere. Înscrierea este finalizată numai după ce candidatul primește această fişă! Înscrierea se face o singură dată, indiferent de numărul de opțiuni.
Admiterea se desfășoară integral online pe platforma www.admitere.ase.ro.
Examenul de admitere la ASE la programele universitare de licenţă cuprinde două, respectiv trei etape (în cazulc elor care vor să studieze într-o limbă străină), astfel:
1. eseul motivaţional
2. testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi nu au certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE
3. media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).
Instituţia de învăţământ superior pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3.400 de burse de performanţă, studii şi sociale, peste 550 de burse Erasmus, peste 5.000 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii şi practică la firme de top, 400.000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare, se arată în comunicat.