Bătrână amendată cu 10.000 de lei pentru că a ieşit mai devreme din casă.”M-am umilit în faţa poliţistului. A zis că o să-mi vând casa”

Caz incredibil la Iași. O bătrână de 84 de ani, cu pensie de doar 800 de lei, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a ieșit din casă mai devreme cu jumătate de oră față de cum prevedea ordonanța militară. Bătrânica s-a grăbit pentru că din cauza problemelor medicale merge încet și a vrut să termine cumpărăturile în cele două ore pe care le avea la dispoziție.
Filip Stan
29 mai 2020, 06:20
Bătrână amendată cu 10.000 de lei pentru că a ieşit mai devreme din casă.

Pe data de 7 aprilie, Maria Trofin, o ieșeancă în vârstă de 86 de ani, a fost amendată de către polițiștii locali pentru că a ieșit la cumpărături cu jumătate de oră mai devreme decât prevedea Ordonanța Militară.

„Eu locuiesc singură, soțul meu fiind decedat de mulți ani. Știam că trebuie să ies după ora 11:00. Eu sunt bătrână și merg mai greu. Ceasul meu arăta că mai sunt câteva minute când am ieșit din casă. Am mers la piață să-mi cumpăr ceva de mâncare și să-mi iau pe urmă niște medicamente.
Până la ora 13:00, trebuia să fiu înapoi. Stau destul de departe de piață și trebuia să ajung și la farmacie, pentru a-mi lua niște medicamente.

Eu am lucrat la o farmacie și știu foarte bine ce înseamnă lupta cu acest virus. Aveam mască de protecție, aveam mănuși… Aveam și declarație pe propria răspundere! Dar domnul polițist nici nu a vrut să audă! M-am rugat de el să mă înțeleagă. M-am umilit în fața lui, însă… degeaba! Mi-a spus că mă amendează pentru că am încălcat legea. Nu am vrut să semnez procesul-verbal și, atunci, a spus că îmi arată el mie ce poate face! Nu am semnat pentru că am considerat că nu am greșit cu nimic. Mi-a zis că voi plăti scump pentru ce am făcut, că o să-mi vând casa!”, povesteşte bătrâna, potrivit bzi.

Femeia a aflat cuantumul amenzii de-abia în momentul în care a primit procesul-verbal acasă și i l-a arătat fiicei sale.

„Am rămas muți când am văzut ce amendă i-au dat mamei! Când i-am spus suma, mama a început să plângă… A fost o femeie corectă toată viața ei și nu a fost vreodată amendată pentru nimic. Este inacceptabil cum a înțeles să aplice legea acest domn polițist”, spune supărată fiica Mariei Trofin.

Bătrâna din Iași susține, printre lacrimi, că nu a mai fost vreodată amendată și că nu își permite să plătească această sumă.

„Eu nu am vrut să încalc legea. N-am luat o amendă în viața mea! M-au nenorocit! De unde să scot o sută de milioane acum?! Eu am o pensie de aproape 800 de lei. Plătesc întreținerea, îmi iau pastile și… s-au cam terminat banii. De unde să plătesc eu acum amenda asta așa de mare?!”, zice plângând bătrâna.
De când a aflat de amenda primită, femeia susține că nu mai poate dormi noaptea. „Nu pot să mai închid ochii noaptea! Mi-e frică să nu vină acel polițist și să-mi ia casa!”, izbucnește iarăși în plâns femeia.

Maria Trofin a contestat în instanță procesul-verbal, sperând să fie iertată de amendă.

Citeşte şi Doi bărbaţi din Botoşani au fost amendaţi pentru că nu purtau mască! „Nu credem în COVID-19

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'