Magazinele online sunt viitorul. Estimările experţilor în comerţ online pentru 2021

2020 a fost un an de succes pentru comerțul electronic. Din cauza pandemiei, oamenii și-au schimbat obiceiul de consum şi s-au mutat în online. Experții de la dynamicweb au prezentat cinci predicții pentru comerțul electronic în 2021.
Alina Costache
31 ian. 2021, 13:13
Magazinele online sunt viitorul. Estimările experţilor în comerţ online pentru 2021
Magazinele online sunt viitorul. Estimările experţilor în comerţ online pentru 2021

Un cuvânt care a fost pe buzele tuturor, de câțiva ani încoace, a fost „experiența” (de cumpărare). Anul 2020 a avut ca scop oferirea celei mai bune experiențe posibile, indiferent dacă vorbim despre experiența clienților, a comerțului sau a produselor, și va continua să fie o tendință și în 2021. Dar, de ce este acest subiect (încă) pe ordinea de zi? Pentru că există mult spațiu de îmbunătățit.

Citeşte şi: Pandemia de coronavirus duce la grăbirea digitalizării. Companiile de asigurări fac pasul către online

Iată cele cinci predicții ale experților:

Predicție #1: Transformarea digitală

Privind înapoi la 2020, transformarea digitală s-a dovedit incontestabilă pentru ca magazinele să supraviețuiască și să rămână competitive în viitor. Potrivit McKinsey & Co, liderii digitali B2B generează venituri de 5 ori mai mari decât colegii lor non-digitali și cercetările din 2020 au răspuns de ce: mai mult de 75% dintre cumpărătorii și vânzătorii B2B spun că preferă să cumpere online și preferă interacțiunile la distanță cu reprezentanții de vânzări. Comportamentul cumpărătorului, atât B2B, cât și B2C, se îndreaptă în mod firesc către experiența digitală datorită noilor generații care încep să intre pe piața muncii. Și, odată cu aceasta apar noi așteptări, nevoi și comportamente. Iar, pandemia de COVID-19 a schimbat rapid paradigma în doar câteva luni. Prin urmare, o mulțime de companii au început să caute soluții la cheie care să le permită să-și vândă serviciile sau produsele online în câteva zile. Problema nu se pune dacă companiile ar trebui să își pună afacerea în online, ci când. Dacă nu au o prezență în online, este posibil să înregistreze pierderi. Din fericire, este mai bine să întârzii pe piaţa online decât să nu faci mutarea niciodată. Există o mulțime de posibilități pentru ca magazinele să facă primii pași în comerțul online într-un mod rapid și fiabil cu soluții la cheie. În 2021, specialiștii spun că vom continua să vedem companii care își transformă afacerile pe deplin digital și, fără îndoială, 2021 va fi un an profitabil pentru comercianții nativi digital.

Predicție #2: Marketplace-urile de nișă online vor deveni mai populare

Fiecare companie caută oportunități de a genera mai multe venituri, iar vânzarea prin intermediul marketplace-urilor online este foarte la îndemână. Desigur, există marketplace-uri internaționale precum Amazon, eBay, Alibaba, Etsy etc., dar acestea nu sunt singurele opțiuni. De fapt, există o mulțime de alte astfel de piețe virtuale locale, mult mai potrivite pentru bussines-urile care vând local. Și accentul pentru 2021 va fi marketplace-ul de nișă în multe industrii și sectoare. Inclusiv Forrester prezice (re)apariția completă a piețelor de nișă B2B. Aceste marketplace-uri de nișă online vor continua să atragă vânzătorii și clienții B2B în 2021. Astfel că, cei de la dynamicweb recomandă ca marketplace-urile să fie o parte centrală a strategiei de vânzări pentru 2021, indiferent dacă vorbim de o companie aflată la început de drum sau una cu experiență.

Predicție #3: comerț electronic personalizat

Chiar dacă oamenii au tendința de a face cumpărături online din ce în ce mai mult, așteptările privind experiența de cumpărare cresc. Nu este suficient pentru o companie să creeze un site web ca să vândă pentru că încasările nu vin doar pentru că aceasta a lansat magazinul online. Concurența devine mai accentuată, iar comportamentele de cumpărături online se schimbă mai repede ca niciodată. Clienții cheltuiesc cu 48% mai mult atunci când experiența lor de cumpărături este personalizată. Pentru a oferi clienților o experiență personalizată și a prezenta oferte relevante, este important pentru fiecare magazin să își cunoască proprii clienții. Cum? Există mai multe metode, cum ar fi gamificarea, în care se poate organiza o competiție care îi determină pe clienții să ofere mai multe informații despre ei înșiși și ce îi interesează. O altă strategie este oferirea de reduceri dacă aceștia completează un scurt sondaj de opinie.

Predicție #4: comerțul electronic va deveni social

Consumatorii de astăzi au așteptări foarte mari în ceea ce privește experiența comercială. Vor o experiență integrată pe rețelele de socializare și trebuie să folosească un singur site pentru a cumpăra produsul. 30% dintre cumpărătorii online chestionați susțin că vor să cumpere direct de pe rețelele de socializare. Pe lângă utilizarea site-urilor tradiționale de socializare precum Facebook și Instagram, magazinele online pot atrage chiar mai mulți clienți și pot vinde produse prin diferite alte site-uri. De exemplu, potrivit sursei citate, aproximativ 47% dintre persoanele de pe Pinterest caută un produs, în timp ce doar 15% dintre utilizatorii Facebook și 11% din cei de pe Instagram caută să cumpere bunuri. Comerțul social vinde produse direct prin social media. Se diferențiază de marketingul pe rețelele sociale, deoarece nu redirecționează utilizatorii către un magazin online, ci oferă posibilitatea de a face checkout direct în rețeaua pe care o utilizează în acel moment.

Predicție #5: Comerț vocal

Comerțul vocal va oferi companiilor un alt canal pentru a se conecta cu cumpărătorii și a le integra experiența de cumpărături în viața de zi cu zi și pentru a spori oportunitatea de vânzare. Asistenții vocali de la Google sau Apple devin din ce în ce mai populari și deschid oportuntatea către noi metode de vânzare.  De asemenea, chatbot-urile, care în spate au inteligență artificială (AI) pentru a imita conversațiile umane, încep să se maturizeze și să ofere soluții mai sofisticate. Astăzi, chatbot-urile au devenit un instrument central și inevitabil pentru un marketing conversațional eficient, în special pe piața B2B. Așadar, sfatul specialiștilor este optimizarea site-ul web pentru a integra toate aceste noi tehnologii.

În concluzie, accelerarea creșterii comerțului electronic tinde să-și mențină viteza și în anul 2021. Statista arată că, în medie, comerțul online crește cu o rată de 15% de la an la an. Există o mulțime de cercetări cu privire la ceea ce face diferența între vânzătorii online. Consensul pieței pare să fie că „Experiența” este marele diferențiator și apoi, desigur, transformarea digitală.

Citeşte şi: Renate Weber spulberă şcoala online. „A creat uriaşe probleme, o adâncire a izolării”

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!