Nelu Tătaru dă de pământ cu noul ministru al Sănătăţii: Cum se putea evita tragedia de la Matei Balş: Avea acea ordonanţă de urgenţă!

Nelu Tătaru revine în atenţia opiniei publice după ce a fost schimbat din funcţia de ministru al Sănătăţii. Liberalul îl atacă dur pe actualul ministru Vlad Voiculescu şi vorbeşte despre modul în care se putea evita tragedia de la Matei Balş.
Mirabela Vasile
01 feb. 2021, 17:41
Nelu Tătaru dă de pământ cu noul ministru al Sănătăţii: Cum se putea evita tragedia de la Matei Balş: Avea acea ordonanţă de urgenţă!
Foto: Mediafax FOTO

Nelu Tătaru dă de pământ cu noul ministru al Sănătăţii. Acesta a subliniat că actualul ministru avea o ordonanță de urgență ce trebuia folosită pentru a se evita incidentul cumplit în care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la  Balș.

Nelu Tătaru dă de pământ cu noul ministru al Sănătăţii. Ce spune despre omul care i-a luat locul la Minister

„E acel raport de după Piatra Neamț. S-a făcut solicitare către corpul de control, după cum știți Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban stipula pe fonduri europene pentru a reface aceste instalații. Din informaţiile mele, aceste OUG se afla pe masa inițiatorilor la Ministerul Sănătăţii si al Fondurilor europene. Noi avem acoperiri diferite:  eu sunt chirurg, el economist şi abordarile sunt diferite.”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă a discutat cu actualulu ministru despre raport și OUG, Tătaru susține că nu a fost „solicitat”.

„N-am fost solicitat, noi avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist. (…) Cred că se impune punerea în practică a acestui plan de conformare, dincolo de orice discuție. Orice zi câstigată e o zi în plus, o zi în care nu mai permitem să se întâmple astfel de lucruri”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, sâmbătă seara, primele măsuri după incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Ministrul a promis înființarea unui fond național pentru siguranța pacienților în spitale și, pentru a reduce presiunea pe secțiile care tratează COVID, toate locurile noi pentru vaccinarea anti-COVID vor fi în următoarele săptămâni doar pentru vârstnici, bolnavii cronici, persoane cu handicap.

„Încep prin a transmite condoleanțe familiilor îndoliate. Suntem alături de pacienți și de familiile celor internați. Apreciez eforturile celor care au intervenit: eforturile personalului de la Matei Balș, ei au evacuat pacienții de la ultimele etaje. Le mulțumesc. Sistemul sanitar are păcate vechi. Sunt de 30 de ani.

Avem nevoie de câteva măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la Balș, Piatra Neamț să nu se mai întâmple. Lucrăm cu IGSU la măsuri urgente care să vină să repare neregulile constatate. Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la raportul din noiembrie 2020.

Nu știm cu exactitate cauzele tragediei de la Matei Balș. Pandemia a pus presiuni suplimentare asupra spitalelor și personalului. E un număr mare de pacienți care are nevoie de oxigen. De aceea, securitatea la incendiu e deosebit de dificilă. Vom anunța la sfârșitul săptămânii viitoate măsuri după ancheta de la Balș.

Remarc ruptura de comunicare între spitale și rudele pacienților. Lucrăm deja de câteva săptămâni la realizarea unui serviciu de informare la fiecare spital.

A treia măsură discutată deja cu premierul e un fond național pentru siguranța pacienților în spitale. Avem bani europeni, bani din bugetul național și ne vom asigura că sunt folosiți prioritar pentru îmbunătățirea infrastructurii de siguranță la incendii, la cutremur și la unul din marii criminali – infecțiile nosocomiale.

O ultimă măsură e cea legată de însăși aglomerarea spitalelor din România. Avem nevoie de fiecare spațiu disponibil. Am verificat din nou statisticile recente și 85% din decese sunt la persoane de peste 65 de ani. 95,1% din decese sunt la persoane care aveau deja boli cronice. Avem acceptul premierului ca în perioada următoare, în luna februarie pentru toate locurile noi din platforma de vaccinare eligibili să fie doar vârstnici, cei cu boli cronice, cei cu handicap.”, susţinea Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu anunţă ce se întâmplă cu spitalele regionale promise. „Până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!