Dan Bittman și cu ai săi colegi de trupă au filmat videoclipul piesei „N-ai de ce să pleci”, folosind ceea ce au avut la îndemână!
Citeşte şi: Dan Bittman i-a făcut curte Andreei Marin. Cum a fost refuzat solistul de la Holograf
Noua piesă este deja online și ne îndeamnă să stăm totuși acasă atâta timp cât este nevoie. Piesa era compusă de dinainte de epidemia de coronavirus, dar mesajul s-a potrivit ulterior! Cei cinci membri ai trupei au filmat pe parcursul a câteva zile fragmente din videoclipul piesei „N-ai de ce să pleci”. Noul single cu videoclip este porția de optimism pe care trupa o oferă publicului ca antidot la plictiseală.
Holograf a împlinit 41 de ani de carieră, motiv pentru care viva.ro aduce în atenția noastră pe membrii celei mai populare trupe rock din România: Dan Bittman (vocal), Edi Petroșel (baterie), Tino Furtună (keyboards), Iulian Vrabete (chitară bas) și Romeo Dediu (chitară acustică).
Am reținut din dialog că trupa nu s-a creat din dorința de a face un business, ci din dragoste față de acest gen muzical. Pe de altă parte, au rezistat împreună datorită respectului și prieteniei care îi leagă.
Citeşte şi Andreea Berecleanu, schimbare radicală de look. Cât de bine îi stă BLONDĂ îndrăgitei ştiriste FOTO
În ceea ce privește activitatea lor din vremea comunismului, membrii trupei au multe povești interesante:
„În România comunistă era treaba… (râd toți) „Rock, ha?! Ia vino puțin, băiețică! Cam asta era abordarea. „Ce zici că ești? Rock star? Ia! Ia să vedem”.Pe vremea aceea, era un act de curaj să ai plete… Păi, pe Edi l-au prins și l-au tuns. L-au prins pe stradă, avea plete, l-au băgat într-o dubă și l-au tuns. Vorbesc foarte serios, chiar asta i s-a întâmplat!
Noi, când apăream la televizor, de obicei trebuia să ne strângem părul cu niște agrafe și să ni-l dăm cu apă cu zahăr, ca să se lipească de scalp, și bineînțeles că venea câte un cenzor drag care spunea că nu există umbre pe cer (n.r. „Umbre pe cer este una dintre cele mai cunoscute piese ale formației), în România există doar soare și flori și că trebuie schimbat textul refrenului. La final, trebuie să fie pozitiv, luminos… Și asta făceam, pentru că, altfel…”, își amintește Dan Bittman.