Sârbii pot alege vaccinul anti-COVID cu care să se imunizeze. Câte seruri au la dispoziţie

Sârbii au la dispoziţie trei vaccinuri împotriva noului coronavirus, spre deosebire de cetăţenii altor ţări din Europa care sunt preocupaţi mai degrabă de momentul în care vor reuşi să se imunizeze împotriva COVID-19.
Razvan Mihalascu
03 feb. 2021, 23:50
Sârbii pot alege vaccinul anti-COVID cu care să se imunizeze. Câte seruri au la dispoziţie

Sârbii pot alege vaccinul anti-COVID cu care să se imunizeze. În urma contractelor încheiate de Guvernul de la Belgrad, ei au posibilitatea să aleagă între vaccinul produs de Pfizer şi BioNtech vaccinul rusesc Sputnik şi cel chinez Sinopharm.

De asemenea, pot primi orice vaccin este disponibil într-o anumită zi dacă vor să fie imunizaţi mai repede, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

De altfel, preşedintele sârb Aleksandar Vucic a anunţat miercuri că i-a solicitat omologului său chinez, Xi Jinping, suplimentarea livrărilor de vaccin anti-COVID, în condiţiile în care Guvernul de la Belgrad a comandat deja un milion de doze din vaccinul Sinopharm.

Într-o altă declaraţie, preşedinţia sârbă a anunţat că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin mai multe doze de vaccin Sputnik. Mai mult, Guvernul sârb vrea să construiască în Serbia o fabrică pentru producţia acestui vaccin.

În prezent, Serbia are a doua cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19 în Europa, după Marea Britanie.

Citeşte şi: Vaccinul rusesc Sputnik V bate la poarta UE. Ministrul Sănătăţii de la Berlin spune că dozele ar putea fi produse în Germania

În plus, Europa ar putea oferi capacitate de producţie pentru vaccinul rus Sputnik V împotriva noului coronavirus. Declaraţia aparţine ministrului german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Anunţul oficialului german a fost făcut de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în timpul unei conferinţe online organizate de publicaţiile Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

„Am putea oferi sprijin pentru producerea unui vaccin care nu este încă sau chiar deloc aprobat în Europa”, a anunţat ministrul german al Sănătăţii, conform News.ro.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță: Vaccinul de la AstraZeneca va avea, foarte probabil, indicația pe grupă de vârstă între 18 și 55 de ani

Tot astăzi, laboratorul farmaceutic britanic GSK și concurentul său CureVac au anunțat că se aliază pentru a dezvolta un vaccin pe bază de ARN mesager împotriva noilor tulpine COVID.

GSK a anunțat într-un comunicat că va ajuta, într-o primă etapă, la producție unui prim vaccin, creat deja de către CureVac, care se află, în prezent, în faza a treia a testelor clinice. Vaccinul ar urma să fie gata în 2022, în funcție de unda verde a autorităților sanitare.

Doi aliați farmaceutici s-au aliat pentru a crea un nou vaccin COVID. Acordul prevede ca GSK să plătească 150 de milioane start-up-ului german, ceea ce va permite grupului britanic să deţină drepturile noului vaccin în toate ţările, mai puţin în Germania, Austria şi Elveţia.

Citeşte şi: Doi aliați farmaceutici s-au aliat pentru a crea un nou vaccin COVID împotriva noilor tulpini

 

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cele mai avantajate zodii în vara lui 2025. Patru nativi vor avea 3 luni pline de belșug
Capital.ro
Taxă nouă din 2026. Proprietarii de apartamente și garsoniere vor fi obligați să o plătească
Playtech.ro
De câte ori se încarcă voucherele de alimente până în 2027. Suma oferită de stat românilor cu venituri mici
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Ce efecte produce puciul din USR. „Un partid care funcționează pe bază de interes. Elena Lasconi ar putea creşte”| ANALIZĂ
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
NASA, anunț despre sfârșitul lumii. Urmează apocalipsa. Primele semne sunt deja vizibile
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Familiile victimelor de la 2 Mai, față în față pentru prima oară cu părinții lui Vlad Pascu! Reacția părinților îndoliați: „Am simțit că îmi vine rău”
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferii din România. Regulă pentru românii care dețin două mașini
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Primul sondaj care ia în considerare și votanții din diaspora. Cine ar câștiga o finală Nicușor Dan – George Simion
MediaFlux
Ce se va întâmpla în România după ce se ridică plafonarea la energia electrică și gaze! Un expert a explicat exact: Va exista un impact semnificativ în facturile finale VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Victor Ponta și „Sistemul”: când Lupul strigă „Lupul!”