PNL se angajează să ajute copiii din mediile defavorizate. Turcan: „Niciun copil nu va fi lăsat în urmă”

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, printr-o postare pe Facebook, că PNL îşi ia angajamentul de a se ocupa de educaţia copiilor proveniţi din mediile defavorizate. "Niciun copil nu va fi lăsat în urmă", este promisiunea partidului de guvernământ prin vocea Ralucăi Turcan.
Romania TV
05 iun. 2020, 14:23
PNL se angajează să ajute copiii din mediile defavorizate. Turcan:

Astăzi, împreună cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, am avut ocazia să ne consultăm cu o parte dintre organizaţiile din societatea civilă care implementează programe educaţionale pentru copiii din medii defavorizate. Am căutat, la firul ierbii, să aflăm cum putem ajuta să creştem accesul şi participarea acestor copii la o educaţie de calitate. În ultimele luni, societatea civilă s-a implicat exemplar în sprijinirea autorităţilor statului de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre noi. Această implicare a demonstrat că statul nu a fost singur în efortul de a nu-i lăsa pe aceşti copii în urmă„, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Potrivit vicepremierului, organizaţiile au prezentat programele pe care le-au implementat şi au propus soluţii care pot contribui la reducerea decalajului în învăţare şi creşterea accesului şi participării la educaţie de calitate.

Citeşte şi Nou scandal între Aurelian Bădulescu şi Nicuşor Dan. „Eu nu sunt prostul lui Firea!”

Printre ideile şi soluţiile propuse, Turcan a amintit: elevii din zonele defavorizate au nevoie de profesori bine pregătiţi şi motivaţi, de programe educaţionale unitare şi de o abordare a problemelor la nivel de sistem; educaţia digitală trebuie să acorde o atenţie deosebită celor mai vulnerabili copii (copiii romi şi copiii cu dizabilităţi) pentru a preveni adâncirea lacunelor de echitate; măsuri integrate care să adreseze dimensiunea socială, educaţională şi de sănătate; educaţia digitală trebuie să includă echipamente, aplicaţii şi resurse, dar şi dezvoltarea competenţelor digitale.

Raluca Turcan a subliniat, de asemenea, că PNL a trebuit să guverneze într-o perioadă de criză, când presiunea a fost enormă, dar este de părere că a reuşit să rezolve multe dintre problemele rămase nerezolvate din timpul guvernărilor anterioare.

Vicepremierul a trecut în revistă principalele realizări ale Guvernului Orban: gratuitate pentru elevi pe toate mijloacele de transport, alocarea de fonduri pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete conectate la internet, alocarea de fonduri pentru programul-pilot ”Masă la Școală”, alocarea de fonduri pentru un proiect prin care pot fi ajutați copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, demararea Masteratului Didactic care are în vedere formarea a 400 de cadre didactice.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul domestic care poate să perceapă un miros de la 8 kilometri distanță. Doarme doar 4 ore pe zi și are multe gene comune cu omul
Capital.ro
Tragedie în sportul românesc. Maestrul s-a stins fulgerător: Ne-a părăsit
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
Lidl oferă produse GRATIS. Ofertele retailerului german
Adevarul
EXCLUSIV. Dezvăluiri din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Practica era de a stabili cine trăiește și cine moare”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Simona Halep, capăt de drum?!? Mărturii tulburătoare ale tenismenei
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Geta Sterp este însărcinată! Primele imagini cu ea gravidă! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Data exactă când vin ninsorile în București. Anunțul oficial făcut de meteorologii Accuweather: Când vine iarna în România
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul polițistului din Vâlcea care și-a pus capăt zilelor. Tatăl bărbatului a făcut primele declarații, în timp ce o altă rudă face acuzații cutremurătoare: „Făcea presiuni asupra fiului său”
Capital.ro
Statul român taie banii. Vor rămâne cu zero lei. Au timp până pe 16 octombrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Travis Scott reținut la Paris pentru acte de violență asupra personalului hotelier
MediaFlux
VINE URGIA în România! Vremea rea lovește din PLIN!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!