În luna mai 2020 a fost înregistrată o temperatură cu 0,63 grade Celsius mai mare decât temperaturile medii pentru această lună raportate în perioada 1981-2010, potrivit măsurătorilor Copernicus.
Serviciul Copernicus, care analizează date colectate prin satelit, a informat că cele mai mari abateri peste media lunii mai au fost înregistrate în Alaska, Antarctica şi părţi din Siberia, unde temperaturile au fost cu până la 10 grade mai ridicate decât media obişnuită.
Citeşte şi PROGNOZA METEO în IUNIE. Temperaturi ridicate, dar şi ploi la începutul verii
Temperaturile medii pentru ultimele 12 luni, până pe 31 mai, au fost cu 0,7 grade Celsius mai ridicate decât media, corespunzând celor mai calde 12 luni înregistrate din octombrie 2015 până în septembrie 2016.
În Europa, temperaturile pentru luna mai au fost „puţin mai scăzute decât media”, însă perioada cuprinsă între lunile martie şi mai a fost cu 0,7 grade Celsius mai caldă decât media, spun specialiştii.
Temperaturile înregistrate în mai au depăşit media în cea mai mare parte a sud-vestului şi nord-estului Europei, însă s-au situat sub medie în cea mai mare parte din nordul şi estul Europei.