Marcel Ciolacu, după ce Nelu Tătaru a sugerat prelungirea stării de alertă. „A făcut un anunţ neserios. E clar că e un joc politic”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, la România TV că anunţul făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, cu privire la posibilitatea prelungirii stării de alertă după 15 iunie, este unul "neserios" pe motiv că nu poate fi luată o astfel de măsură fără a oferi explicaţii. Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor a dat de înţeles că se urmăreşte "un joc al achiziţiilor publice sub masca acestei stări de alertă".
Romania TV
08 iun. 2020, 16:44
Marcel Ciolacu, după ce Nelu Tătaru a sugerat prelungirea stării de alertă.

În cadrul emisiunii „România la raport”, Marcel Ciolacu a comentat declaraţiile făcute de Nelu Tătaru care a vorbit despre posibilitatea prelungirii stării de alertă.

„Domnul ministru al Sănătăţii a făcut un anunţ neserios. Nu anunţi la televizor că noi ne-am gândit că vom prelungi starea de alertă fără explicaţii, nu neapărat nouă politicienilor, în primul rând românilor.

Guvernul trebuie să intre într-un parteneriat cu românii şi iasă cât mai des şi să explice de ce este necesară prelungirea stării de alertă, cu toate că statisticile ne arată că nu mai este necesară”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Liderul interimar al PSD a sugerat că unele măsuri, precum obligativităţii purtării măştii în spaţii închise, pot fi instituite şi prin proiecte de lege adoptate în Parlament. Marcel Ciolacu a precizat că nu ar fi trebui prelungită starea de alertă.

„Putem face o lege specială pentru obligativitatea purtării măştilor în spaţii închise. Nu mai vrem să participăm la acest joc. Este clar că este un joc politic. Se urmăreşte acelaşi sistem de achiziţii publice directe sub masca acestei stări de alertă”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Marcel Ciolacu, despre obligativitatea purtării măştii

Întrebat dacă nu am mai avea nevoie de mască în situaţia în care nu va mai fi prelungită stare de alertă, Marcel Ciolacu consideră, însă, că am avea nevoie de această modalitate de  protecţie.

„Dacă specialiştii spun în continuare că este nevoie de măşti în spaţiile închise, putem face acest lucru nu neapărat prin prelungirea stării de alertă”, a menţionat Ciolacu.

„S-a dus vremea în care Guvernul anunţa la televizor sau dispunea anumite lucruri. Am înţeles cu toţii starea de urgenţă, stare de alertă. În acest moment, Guvernul trebui să se trezească şi să vorbească cu Parlament cu specialişti, să ni se explice ce se întâmplă şi nu în ultimul rând trebuie să iasă şi să le explice românilor ce urmează după această stare de alertă. Totul este o ambiuigate exact ca în domeniul economic!

Noi nu mai dorim să fim părtaşi la această superficialitate. Domnul Cîţu, în loc să ne dea explicaţii de ce nu sunt bani pentru mărirea alocaţiilor şi a pensiilor şi de ce avem acest rating negativ, ar trebui să vină cu un plan economic coerent.

Aştept specialiştii să se exprime, în primul rând, domnul Raed Arafat, şi să vedem cum putem print-o lege punctuală să menţinem anumite recomandări”, a adăugat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu ameninţă Guvernul. „Se poate depune oricând moţiune de cenzură”

Întrebat dacă se poate depune o moţiune de cenzură în timpul stării de alertă, preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că acest demers poate fi iniţiat „oricând”.

„Se poate depune oricând moţiune de cenzură. Am anunţat că PSD nu va depune moţiune de cenzură cât timp este stare de alertă.

Dacă există stare de alertă, dacă specialiştii vin şi ne anunţă că s-au făcut zeci de mii de testări şi ni se explică de ce mai trebuie continuată starea de alertă, în acest moment, din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, această stare de alertă nu mai trebuie prelungită”, a conchis Marcel Ciolacu.

Victor Ponta: „Pro România va vota împotriva prelungirii stării de alertă”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'