Temperatura luată elevilor la intrarea în şcoală, opţională. Noi reguli din 8 februarie

Potrivit ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, fiecare unitate şcolară poate stabili dacă elevilor li se ia temperatura la intrarea în instituţie, această măsură fiind una opţională.
Loredana Brumă
05 feb. 2021, 08:48
Temperatura luată elevilor la intrarea în şcoală, opţională. Noi reguli din 8 februarie
Temperatura luată elevilor la intrarea în şcoală, opţională

Temperatura luată elevilor la intrarea în şcoală este opţională, potrivit ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii. Astfel, fiecare unitate de învăţământ va decide dacă li se va lua temperatura elevilor la intrarea în instituţie sau nu.

Temperatura luată elevilor la intrarea în şcoală este opţională

De asemenea, accesul şi fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în instituţia de învăţământ de către persoane desemnate de către conducerea unităţii de învăţământ.

„Este recomandată intrarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este esenţială. Căile de acces (de tip poartă sau uşă) vor fi menţinute deschise în timpul primirii elevilor pentru a limita punctele de contact. (…) După dezinfecţia mâinilor, elevii vor fi îndrumaţi direct în sălile de clasă”, precizează ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Conform aceleiaşi surse, accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unităţii de învăţământ (părinţi, alţi însoţitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepţionale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ.

Totodată, părinţii/însoţitorii copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi dizabilităţi vor avea acces în unitatea de învăţământ cu respectarea normelor de protecţie sanitară necesare.

Citeşte şi Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății pentru redeschiderea școlilor. Care sunt cele 17 reguli!

Care sunt elevii care nu vor purta mască de protecţie la şcoală. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei a făcut noi declaraţii cu privire la redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu susţine că preşcolarii de la grădiniţă nu vor fi obligaţi să poartă mască de protecţie.

„După o lungă perioadă în care totul s-a desfăşurat online, în care pierderile acestei perioade au fost farte mari, deschiderea şcolilor a fost esenţială. Deschiderea şcolilor trebuie să se facă. Decizia de a se deschide şcolile de pe 8 februarie, după scenarii. Toţi elevii trebuie să poarttă masca, mai puţin cei de grădiniţă. E o cerinţă a sistemului sanitar cu privire la orele de sport, iar elevii trebuie să poartă mască. Elevii vor sta câte 2 elevi în bancă.

Separatoarele de plexiglas s-au arătat inutile. Mâine va apărea în formă legală ordinul de ministru cu privire la acest eveniment. Eliminarea totală a riscului nu există, important e să ne asumăm riscurile care pot fi gestionate.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: Adeverinţele medicale din primul semestru rămân valabile. Nu trimiteţi elevii după altele

Sorin Cîmpeanu a declarat că o şcoală poate fi închisă la scurt timp dacă situaţia epidemiologică impune acest lucru.

„Au fost puse laolaltă realităţile din Educaţie şi din sistemul sanitar. Ştim faptul că riscul nu poate fi eliminat complet, dar acesta poate fi gestionat. Nu am avut creşteri semnificative. S-a prezentat situaţia din Europa, unde grădiniţele şi clasele primare sunt închise. M-am ocupat personal despre situaţia la zi a fiecărui stat european. Sunt state cu o situaţie epidemiologică mai rea ca a României şi au şcolile deschise.

În scenariul roşu e o rată mai ridicată, I-IV şi V-VIII, de obicei, au clasele în aceeaşi clădire. Trebuie să se asigure o distanţare mai mare în clădirile şcolilor. A fost luat în considerare şi scenariul în care şcolile vor fi închise la scurt timp după ce s-au redeschis. Nu va exista o ezitare în ceea ce priveşte starea de sănătate dacă situaţia epidemiologică ne va obliga. Experţii din sănătate ne-au spus că nu există îngrijorări imediate în această privinţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la România Tv.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!