Hărţuire cu „vrăjitoare” pe Facebook. George Olariu îl cunoscuse pe C.G. într-un cerc de cunoscuţi. Au devenit prieteni pe Facebook, dar ulterior Olariu a început să-i trimită lui C.G. mesaje prin care îi cerea să-i facă cunoştinţă cu vrăjitoare sau alte persoane care l-ar putea ajuta cu „aţele lui astrale”.
Citeşte şi: O femeie din Iași și-a dat soțul gelos în judecată pentru a-l obliga să se mute în altă cameră
C.G. era deranjat de vorbele amicului său şi s-a gândit dacă nu cumva Olariu suferă de afecţiuni psihice, apoi l-a blocat pe Facebook. Ulterior, a primit sute de mesaje de la acesta, de pe diferite conturi. Actele de hărţuire au culminat cu ameninţări cu moartea şi cu vandalizarea uşii apartamentului în care locuia C.G. Pe o altă cunoştinţă, P.H., Olariu a ameninţat că o violează.
Olariu a fost trimis în judecată şi a negat acuzele, declarând că, dimpotrivă, C.G. i-ar fi spus că este în stare să-şi facă rău fizic singur şi să îşi distrugă uşa de la intrare şi să îl acuze pe el. Totodată, mesajele de ameninţare ar fi fost trimise de un individ necunoscut, care îi lua cu forţa telefonul.
În locul pedepsei de 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare stabilită de magistraţii Tribunalului, George Olariu a fost condamnat la 1 an şi 3 luni şi a fost obligat să urmeze un tratament medical, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării sale. În schimb, cuantumul daunelor morale stabilite în favoarea uneia dintre victime a fost dublat, de la 2.000 la 4.000 de euro, potrivit Ziaruldeiasi.ro.
Primarul Iaşiului a primit marţi o veste extrem de dureroasă. Tatăl său, Ioan Chirica, a trecut în nefiinţă la vârsta de 81 de ani. Mihai Chirica nu a făcut public nefericitul eveniment din viaţa sa, acesta fiind anunţat de o nepoată a tatălui său, care a scris pe Facebook „Drum lin, unchiule!”. Ioan Chirica locuia în satul Cârniceni, comuna Țigănași.
De altfel, primarul Iaşiului a publicat miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj lung în care trece în revistă evenimentele istorice petrecute în data de 6 ianuarie şi aminteşte şi de sărbătoarea Bobotezei, dar nu face în niciun fel referire la decesul părintelui său, preferând discreţia.