Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă staţii noi de metrou pe magistrala M2

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a declarat că are în plan construirea altor 2 sau 3 staţii noi de metrou pe magistrala M2 care să lege Capitala de comuna Berceni din judeţul Ilfov.
Alina Costache
05 feb. 2021, 14:53
Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă staţii noi de metrou pe magistrala M2
Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă staţii noi de metrou pe magistrala M2

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, vrea ca linia de metrou M2 să fie extinsă şi în afara Bucureştiului, spre comuna Berceni.

„Suntem în procedură de realizare a documentelor cu Consiliul Judeţean Ilfov pentru a genera un nou parteneriat spre a aplica pentru Programul de Infrastructură Mare având ca obiectiv încă două sau trei staţii de metrou până în comuna Berceni, judecând acest ansamblu drept o zonă metropolitană, să gândim această regiune ca un hub tehnologic, o posibilitate de a dezvolta oraşul”, a spus Daniel Băluţă în cadrul emisiunii Investiţi în România!, realizată de ZF alături de CEC Bank.

Edilul a mai spus că „avem spaţii unde se pot organiza activităţi economice, sociale, culturale sau sportive”.

„Ne-a interesat să analizăm sectorul 4 într-un întreg al Bucureştiului, în zona metropolitană. De aceea am generat aceste colaborări cu alte instituţii dar şi cu UAT-uri vecine precum Popeşti-Leordeni unde aproape am finalizat pasarela pietonală peste linia de metrou”, a mai spus primarul Daniel Băluţă.

Citeşte şi: Daniel Băluţă anunţă parcări cu plată în Berceni. Ce tarife vor fi

 

Lucrări la staţia de metrou de pe Şoseaua Berceni. Traficul va fi restricţionat mai bine de o lună VIDEO

În ianuarie au fost demarate lucrările la noua staţie de metrou care va fi construită pe Şoseaua Berceni. Acţiunea va debuta cu devierea reţelelor de utilităţi aflate în zonă, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricţionat pentru 45 de zile, a anunțat duminică Primăria Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, în toată această perioadă, cele două benzi de circulaţie de ieşire din Bucureşti vor fi închise, iar traficul va fi restricţionat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota şi CanPack.

Restricţiile de circulaţie sunt aplicate în coordonare şi cu avizul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti.

„Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni. O perioadă vom fi nevoiţi să circulăm cu restricţii, însă trebuie să avem răbdare şi să conducem cu atenţie. Realizarea acestei staţii va aduce extrem de multe beneficii comunităţii noastre, de aceea trebuie să fim cumpătaţi pe parcursul desfăşurării acestor lucrări”, a declarat primarul Daniel Băluţă, potrivit Hotnews.

Noua staţie de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou, şi Şoseaua de Centură.

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere va fi amenajată o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită de toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul, precizează sursa citată.

Prin acest proiect, ce are ca termen de implementare 55 luni, se dorește extinderea rețelei actuale de metrou prin construirea unei noi stații supraterane la standarde europene și îmbunătățirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km de cale de rulare, conducând astfel la creșterea ponderii de călători transportați cu metroul și, totodată, reducerea timpului petrecut în trafic pentru tranzitarea orașului ca urmare a implementării proiectului.

Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistența tehnică. Contractul pentru proiectarea și execuția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni, în valoare de circa 157 milioane lei, a fost atribuit firmei SOMET. Licitația a fost organizată de Primăria Sectorului 4, iar documentul a fost semnat pe 15 aprilie.

Citeşte şi: Economica.net: Metroul Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Botswana creează un fond pentru a recompensa sportivii după succesul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...