Romii din Craiova, protest în faţa Prefecturii: „Ne obligă să mergem la furat, nu avem ce munci”

Protest de amploare în fața Prefecturii din Craiova! Romii au ieșit în stradă după ce polițiștii le-au închis târgul unde vindeau vechituri. Aceștia spun că autoritățile îi obligă practic să iasă la furat pentru că nu au niciun alt venit.
Loredana Brumă
05 feb. 2021, 15:37
Romii din Craiova, protest în faţa Prefecturii:

Romii din Craiova, protest în faţa Prefecturii. Aproximativ 100 de persoane au protestat, vineri dimineaţă, în faţa Prefecturii Judeţului Dolj.

Romii din Craiova, protest în faţa Prefecturii

Oamenii au ieşit în stradă după ce polițiștii le-au închis târgul unde vindeau vechituri. Romii au pancarte și scandează „Vrem să muncim”

„Mergem la furat. Puscariile sunt pline, ne obliga sa mergem la furat,sa ne omoram unul pe altul pentru ca nu avem cu ce trăi, nu avem ce munci”,a spus unul dintre protestatari.

„De aia am venit, sa ni se deschida targul cand toate targurile sunt deschise. Va rugam frumos din suflet, murim de foame, iesim pe strazi, cu ce traim?”, a mai spus un alt protestatar.

Patru reprezentanți ai protestatarilor poarta discuții cu prefectul judeţului Dolj.

Citeşte şi Protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţii din ministere şi administraţie cer mărirea salariului

Diana Şoşoacă se pregăteşte de noi proteste şi cheamă românii să i se alăture: „Ieşiţi în stradă dacă vă pasă”

Senatoarea AUR a fost în mijlocul protestelor de duminică, din faţa Ministerului Sănătăţii şi de la Ministerul de Interne, unde a cerut demisia lui Vlad Voiculescu şi a lui Raed Arafat.

Luni, Diana Şoşoacă a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un îndemn pentru români, pe care îi cheamă să i se alăture în stradă, pentru a-l îndepărta din fruntea Ministerului Sănătăţii pe Vlad Voiculescu, dar şi pe Raed Arafat de la conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi Protest la Parlament. Se cere demisia lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Ciolacu anunţă moţiune simplă

Diana Șoșoacă, senator AUR, a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, că a venit timpul ca poporul român sa iasă în stradă pentru dreptate, după incendiul de la Matei Balș.

„Poporul român are apărătorii lui, dar trădătorii trebuie sa dispară, să fie judecați si băgați în închisorile pe care ei le-au pregătit pentru alții. Au omorât oamenii în spitale, solicit DNA-ului să se autodesființeze. Trebuie sa iasă adevărul la suprafată. Acesta este semnalul pe care vi-l dau! Poporul român trebuie sa iasă in stradă!

România este condusă de niște criminali!”, a declarat Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, senator AUR, s-a alăturat duminică protestatarilor revoltați de tragedia de la Institutul Matei Balș, soldată cu şapte morți.

Senatoarea AUR, ajunsă la Ministerul Sănătății, a încercat să intre în instituție și s-a trezit cu ușile închise. La scurt timp, a sunat la 112 și a chemat un echipaj de poliție.

„L-am sunat pe Voiculescu, văd că nu vrea să răspundă. Noi nu plecăm de aici. Avem o astfel de situație și tu nu ai o comisie de urgență care să lucreze în Ministerul Sănătății? Cum e posibil așa ceva? Acum vreau să sun la 112″, a spus ea.

Diana Șoșoacă, în timpul apelului la 112: „Sunt în fața Ministerului Sănătății, unde e obligatoriu să mă lase să intru, iar jandarmii nu deschid ușa. E vorba de un înalt demnitar care are dreptul să intre în orice instituție publică. Vă rog să trimiteți aici un echipaj”.

Sursa foto: gds.ro

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Cum Retragerea lui Joe Biden Din Cursa Prezidențială Afectează Strategia lui Donald Trump
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!