„Nu face parte din studiu. Am înţeles că Institutul Balş a cerut INSP un schelet de studiu sau un eşantion de pacienţi pentru a desfăşura acest studiu la nivelul Bucureştiului. INSP a recomandat un eşantion de 3.800 de persoane, am înţeles că se ajunge la 10.500. Nu este un studiu de referinţă sau ştiinţific pe care noi să îl luăm în considerare”, a declarat Tătaru la Digi 24.
Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat miercuri demararea programului „Sunt imun la COVID”, la Arena Naţională. Potrivit PMB, persoanele testate în cadrul acestui program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei selectaţi prin metoda eşantionării într-un număr proporţional cu mărimea sectorului în care locuiesc. Rezultatele se vor regăsi, la final, în studiul realizat de Institutul de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.
„Metoda de eşantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) în colaborare cu primăriile de sector din Capitală”, menţionează municipalitatea.
Programul se derulează în baza unei colaborări între Institutul „Matei Balş”, PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector. Primăria Capitalei, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar la Arena Naţională şi participarea personalului medical. La finalul fiecărei zile de testare sunt luate măsuri de igienizare.