ADMITERE CLASA A V-A 2020 Modificări la examenul de limbă străină pentru admiterea la clasa a V-a bilingvă

ADMITERE CLASA A V-A 2020 Absolvenţii de clasa a IV-a care vor să urmeze profil bilingv sau o limbă străină intensiv începând cu clasa a V-a vor susţine, ca în fiecare an, examen de admitere. Anul acesta, însă, examenul va suferi anumite modificări, potrivt edupedu.ro. 
Romania TV
11 iun. 2020, 11:21
ADMITERE CLASA A V-A 2020 Modificări la examenul de limbă străină pentru admiterea la clasa a V-a bilingvă

ADMITERE CLASA A V-A 2020. Dispar probele orale, iar proba scrisă se scurtează

În acest an, dispar probele orale, iar proba scrisă va dura 50 de minute, cu 10 minute mai puţin decât în anii precedenţi. Totodată, din comisia de admitere pot face parte cadre didactice care au rude sau elevi printre candidați. Monitorul Oficial a publicat miercuri, 10 iunie, Ordinul ministrului educației privind organizarea și desfășurarea testului de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne în anul școlar 2019-2020.

Ordinul de ministru prevede că admiterea, în 2020, se desfășoară prin derogare de la prevederile articolului 8 alin. (2) și articolului 9 alin. (3) din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a claselor cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, respectiv bilingv, aprobat prin Ordinul nr. 4.794/2017, și prin derogare de la prevederile din anexa nr. 2 la regulamentul-cadru.

Citeşte şi STRUCTURĂ AN ŞCOLAR 2020-2021. Ce se întâmplă cu vacanţa de vară, când începe şcoala şi când vor avea elevii vacanţe

ADMITERE CLASA A V-A 2020. Prevederi anulate prin ordin de ministru

Articolul 8 alin. (2), care a fost anulat, prevedea:
(2) Recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu testul de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a cu predare în regim intensiv a unei limbi moderne de circulație internațională se realizează conform unei proceduri specifice fiecărei limbi moderne studiate în regim intensiv, emisă de Ministerul Educației Naționale (MEN) și adaptată, anual, de către inspectoratul școlar județean/al municipiului București.

Articolul 9 alin. (3), de asemenea anulat, prevedea:
(3) Nu pot fi desemnați membri ai comisiei profesorii care au rude sau elevi printre candidați, fiecare membru al comisiei semnând o declarație scrisă în acest sens, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1.

Până în acest an, elevii care voiau să urmeze profil bilingv sau limbă străină intensiv începând din clasa a V-a trebuiau să suţină o probă orală şi una scrisă.

La proba orală, elevii trebuiau să citească cu voce tare un text în limba străină respectivă. Textul înscris pe bilet era selectat din unul dintre manualele alternative pentru clasele a III-a și a IV-a. Lecturarea textului era urmată de formularea de răspunsuri la 2-3 întrebări înscrise pe biletul de testare, răspunsuri care să dovedească înțelegerea globală și detaliată a textului. Tot în cadrul probei orale, elevii trebuiau să aibă un dialog elev-elev, pe o temă dată, având unul dintre membrii comisiei ca moderator.

Proba scrisă dura 60 de minute şi consta în redactarea unui text de 50-75 de cuvinte pe o temă dată. Proba urmărea demonstrarea capacităţii de exprimare în scris și modul în care elevii şi-au însușit principalele funcții/acte de limbaj, conform nivelului A1 prevăzut de programele școlare pentru clasele a III-a și a IV-a.

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Vacanța unei românce s-a transformat într-un coșmar. A lăsat pe altcineva să-i conducă mașina prin Istanbul, aflându-se în dreapta, și a rămas fără ea. Polițiștii i-au confiscat-o: „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”
Capital.ro
Când se schimbă, de fapt, banii în România? Se va trece la Euro: Ani foarte grei
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
BANI GREI pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România
Adevarul
Vladimir Putin schimbă tactica pentru a îngenunchea Ucraina
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Cele mai nebunești acțiuni ale marilor „spioni” Coldea și Dumbravă constatate de DNA
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
Ea este Andreea, tânăra de doar 18 ani care a fost lovită mortal de un TIR! Adolescenta coborâse din microbuz și a vrut să traverseze strada
Capital.ro
Traian Băsescu s-a cutremurat: Îl plângea că e pe moarte! Răsturnare totală de situaţie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Naționala României a ajuns în Priștina pentru debutul în Nations League împotriva Kosovo
MediaFlux
L-au ciuruit. DONALD TRUMP, mai sărac cu 163 milioane de dolari
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...