Vaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare

Vaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare. Cu toate acestea, autorităţile spun că decesele nu au legătură cu vaccinul.
Filip Stan
06 feb. 2021, 22:32
Vaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare

Vaccinare anti-covid în Anglia. Deşi 143 de britanici au murit la scurt timp după ce au fost vaccinaţi, Agenţia de Supraveghere a Medicamentelor a transmis că decesele nu au avut legătură cu vaccinurile, potrivit publicaţiei britanice The Sun.

Vaccinare anti-covid în Anglia. Peste 10 milioane de britanici au primit până acum prima doză de ser

Potrivit autorităţilor, majoritatea deceselor raportate la scurt timp după imunizare au fost la persoanele în vârstă sau la persoanele cu diverse boli. Anchetatorii au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a jucat un rol în decese.

Citeşte şi Expert în sănătate: „Vom continua să avem restricţii, chiar dacă suntem vaccinați. Abia în 2023 – 2024 ne vom reveni”

Peste 10 milioane de britanici au primit până acum prima lor doză de vaccin anti-Covid. În total, au fost înregistrate 22.820 de rapoarte de efecte secundare înregistrate până pe 24 ianuarie. Potrivit autorităţilor, una din zece persoane va prezenta reacții adverse după ce a primit vaccinul.

„Vaccinurile sunt cel mai eficient mod de a proteja împotriva Covid-19 și de a salva vieți și de a preveni complicațiile grave ale acestui virus teribil. Datele pe care le-am colectat oferă o asigurare suplimentară că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și continuă să îndeplinească standardele riguroase de reglementare necesare pentru toate vaccinurile. Rămânem încrezători că beneficiile acestor vaccinuri depășesc orice riscuri”, a spus Dr. June Raine, director executiv al MHRA (Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale).

Citeşte şi Anglia vrea să ofere 500 de lire sterline fiecărei persoane cu coronavirus. Măsură fără precedent a Guvernului, în încercarea de a stimula autoizolarea

Raportul publicat vineria constatat că majoritatea oamenilor au avut efecte secundare „ușoare și de scurtă durată”, care reflectă „un răspuns imun normal la vaccinuri – inclusiv o durere în braț și oboseală”.

Cele mai frecvent raportate reacții adverse sunt sensibilitatea și durerea la locul injectării, dureri de cap, oboseală, dureri articulare și musculare, febră, frisoane și greață.

Au existat, de asemenea, 75 de rapoarte de paralizie facială sau pareză de la oameni după ce au primit ambele vaccinuri, a constatat raportul. Acest lucru este enumerat ca posibil efect secundar din cauza unui număr mic de rapoarte, dar nu a fost confirmat ca fiind legat de vaccin.

„Prioritatea noastră este să ne asigurăm că publicul are vaccinuri sigure și eficiente și vom continua să analizăm, să monitorizăm și să revizuim toate datele de siguranță pentru aceste vaccinuri. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care ne-au raportat un potențial efect secundar – fiecare raport contează”, a adăugat Dr. June Raine.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...