Procurorii susţin că moartea lui Ciurea Daniel ar fi survenit în mod suspect după ce actele firmei Trans Baco au luat foc odată cu Autogara din Drobeta Turnu Severin.
Potrivit cancan.ro, din rechizitoriul instanţei de judecată, semnat de procurorul Constantin Şopalcă şi admis de judecătorul Ionela Ţamblac, rezultă că vineri, la instanţa Tribunalului din Craiova, se va face un recurs, în care Constantin Bădescu are cele mai grave acuzaţii: distrugerea prin incendiere a Autogării din Drobeta Turnu Severin şi moartea suspectă a partenerului de afaceri Ciurea Daniel, moarte survenită la scurt timp după incendiu.
„Nu mi-a venit să cred când în sala de judecată, procurorul Constantin Şopalcă a încercat să convingă instanţa cum că clientul meu ar fi implicat în moartea suspectă a partenerului său de afaceri Ciurea Daniel şi am rămas constenat când s-a menţionat că în procesul final de şedinţă, judecătorul Ionela Ţamblac, a trecut favorabil pentru reţinerea clientului meu pentru 29 de zile pentru moartea suspectă a lui Ciurea Daniel şi distrugerea prin incendiere a autogării din Drobeta Turnu Severin. Precizez că aceste acuzaţii nu au ce căuta în dosarul de reţinere a clientului meu, omul de afaceri Constantin Bădescu, fiind reţinut pentru aşa-zise fraude economice”, a declarat Sorin Crudiu, avocatul omului de afaceri, Constantin Bădescu.
Omul de afaceri Constantin Bădescu, dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, s-a predat Poliţiei sâmbătă seară, ceilalţi patru bărbaţi cu mandate de arestare în dosarul de evaziune fiscală cu 12 milioane de euro prejudiciu fiind în continuare daţi în urmărire şi în consemn la frontieră.
Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câştigat cel puţin şapte licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi şi Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activităţi Nucleare, dar şi cu RAR.
Multe dintre licitaţiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinţi au fost câştigate de firmele deţinute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din oraş, are finanţare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro.