Sorin Oprescu şi alţi şefi de secţii ale Spitalului Universitar Bucureşti, demişi

Cinci şefi de secţii din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti au fost demişi pe motiv că nu au respectat protocoalele pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Printre şefii de secţii demişi se numără Sorin Oprescu, medic şi fost primar al Capitalei, şi Adriana Nica, fost manager al spitalului şi iubita lui Sorin Oprescu. 
Romania TV
13 iun. 2020, 08:30
Sorin Oprescu şi alţi şefi de secţii ale Spitalului Universitar Bucureşti, demişi

Sorin Oprescu și ceilalţi patru şefi de secţii de la Spitalul Universitar au fost demiși după ce au fost filmați încălcând regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, iar ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control, potrivit Digi24.

Șeful secției de Chirurgie generală IV, chiar fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interzic aceste întâlniri și le cer medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Medicul primar Adriana Nica a declarat pentru DCNews că „nu am fost anunțată de motivele pentru care am fost demisă, sunt invocate în decizie niște pagini dintr-un referat al Ministerului Sănătății care a stat la baza suspendării și demiterii mele în calitate de manager al spitalului. Văd că dl manager interimar mă sancționează a treia oară pentru presupuse fapte pe care le-am săvârșit, nu le cunosc care sunt, pentru că nu mi le-a prezentat nimeni. Nu este nimic surprinzător pentru mine, mă așteptam că așa se va întâmpla, mă întrebam doar când va veni momentul, iată că a considerat că, împreună cu mine, nu mai trebuie să fie șefi de secții nici Sorin Oprescu și nici alți medici incomozi pentru mandatul domniei sale de interimar.”

„Nu-mi aduc aminte ca-n starea de urgență vreunul dintre noi să fi ținut vreun raport de gardă, iar în starea de alertă niciun act normativ nu interzice raportul de gardă dintre medicii care au fost de gardă și cei care urmează să fie astfel încât pacienții să fie trecuți în lista celor care urmează să-i supravegheze în următoarea zi de gardă. Toate s-au făcut cu respectarea distanțării sociale, deci n-a fost niciun raport de gardă susținut cu toți membrii colectivului sau colectivelor respective, dar sunt niște motive pe care le invocă pentru a scăpa de acești șefi incomozi. Mai mult decât atât, Sorin Oprescu e în concediu medical de ieri, înainte de a-i fi comunicată decizia respectivă. Continuă abuzurile actualului manager interimar, cu toții ne așteptam la ele și, cu siguranță, nu se vor opri aici”, a mai spus Adriana Nica.

Întrebată despre cauza ce stă în spatele a ceea ce acuză a fi „abuzuri”, de ce s-a dorit atât îndepărtarea sa, cât și a celorlalți șefi de secție, dar și de ce sunt incomozi, Adriana Nica a răspuns: „Suntem incomozi pentru că nu ne aliniem cerințelor ilegale, pe care le face actualul manager al spitalului. A numit ieri șef de secție la Nefrologie o doamnă care nu este cadru didactic la UMF Carol Davila în condițiile în care secția e clinică, iar legea sănătății stipulează clar că cei care sunt șefi de secție clinică obligatoriu trebuie să fie și cadre didactice. Cred că a luat spitalul acesta pe persoană fizică, din punctul meu de vedere”.

Întrebată dacă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut verificări în secția pe care o conduce, așa cum s-a spus în spațiul public, Adriana Nica ne-a răspuns că „nu, nici la mine, nici la Chirurgie IV, nici la Nefrologie, nici la Medicină Internă, nici la Oftalmologie, n-a venit ministrul Sănătății, n-a făcut nicio anchetă la noi în secții”.

Dr. Adriana Nica a mai spus că va contesta decizia de a fi înlăturată de la conducerea secției ATI.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'