„Vai de capul nostru! Uitaţi ce vine! E apă în maşină!”. Scene de groază dintr-un sat măturat de viitură. Inundaţii în multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică mai multe avertizări de tip nowcasting de vreme severă imediată, inclusiv avertizări COD ROŞU. A plouat torenţiale în mare parte din ţară, iar multe străzi şi gospodării au fost inundate. Imagini şocante au fost filmate de o femeie în județul Constanța. Din cauza ploilor torențiale, pe străzile din satul Vârtop, comuna Albești, s-au format șuvoaie. Apa a acoperit tot, a intrat şi în mașina cu care aceasta călătorea. 
Romania TV
14 iun. 2020, 12:52

O femeie a filmat urgia care s-a abătut în județul Constanța, la Vârtop – Albești. În filmare se aude vocea speriată a femeii când a simțit că mașina în care se află este luată de viitură. „Vai! Vai de capul nostru, ia uitați ce vine, fraților! E apă şi în mașină! Doamne, ferească Dumnezeu ce este aici, fraților! Ferească Dumnezeu! Doamne, ne ia apa!”, spune femeie speriată.

 

COD ROŞU DE PLOI TORENŢIALE ŞI VIJELII ÎN GIURGIU.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, prin Dispeceratul 112, au fost primite peste 30 de solicitări de la cetăţeni care semnalau efecte ale precipitaţiilor abundente în gospodătire proprii (inundatii, elemente de construcţie de pe acoperiş).

În sprijinul populaţiei au fost mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentelelor de Pompieri Giurgiu şi Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenţie Mihăileşti şi Colibaşi, Punctului de Lucru Călugăreni.

În municipiul Giurgiu au fost 16 solicitări pe străzile Oltului, Cireşului, Cerna, Vidra, Bradului, Gării, Partizani, Negru Vodă, Aleea Plantelor. Aici se actionează cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, opt motopompe şi patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

În judeţ, s-a intervenit în localităţile Mihăileşti, Gorneni, Stejaru, Vărăsti, Buturugeni, Stoeneşti, Drăgănescu.

 

Acoperişuri smulse de vânt, străzi şi gospodării inundate, în judeţele Timiş şi Caraş – Severin

Acoperisurile de pe cinci case au fost smulse de vântul puternic în localitatea Racoviţa. Bucăţi de ţiglă şi lemn s-au prăbuşit pe mai multe maşini, iar una a fost avariată. Zeci de copaci au fost rupţi de vijelie.

În locuinţele rămase fără acoperiş, bucăţi de tavan, cărămizi şi moloz s-au prăbuşit peste mobila din camere, provocând distrugeri însemnate.

Ploaia torenţială a creat probleme şi la Lugoj. Demisolul Parohiei Învierea Domnului, de pe strada Episcop Dr. Ioan Balan, a fost inundat şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea apei.

Mai multe străzi din oras au fost acoperite de ape.

 

În judeţul Caraş-Severin, în localitatea Glimboca, au fost afectate mai multe gospodării în urma fenomenelor meteorologice. S-au înregistrat inundaţii la opt case şi 27 de curţi. Un autoturism a fost avariat. 

Străzi inundate la Orșova în urma unei furtuni puternice.

A plouat torenţial şi în Bucureşti şi în Ilfov.

 

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că pe tronsonul kilometric 36 (Bolintin-Vale, judeţul Giurgiu) – 94 (Topoloveni, judeţul Argeş) al Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti carosabilul este acoperit cu apă şi există pericol de acvaplanare.

Potrivit avertizării Infotrafic, în zonă vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri. 

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier se desfășoară îngreunat din cauza apei acumulată pe carosabil, în urma unei ploi torențiale, pe DN6 București – Alexandria, la kilometrul 17+500(localitatea Bragadiru).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

 

Mai multe gospodării şi drumuri forestiere din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost afectate de ploi torenţiale, în zone pentru care a fost emisă o avertizare meteo Cod portocaliu, potrivit datelor transmise, duminică seara, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În localitatea Parva, au fost afectate zece gospodării, jumătate dintre ele având şi beciurile inundate, iar la Valea Vinului şi Valea Gătejelor, drumurile forestiere au fost spălate de ploi.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'