EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Elevii susţin miercuri, 17 iunie, a doua probă a Evaluării Naţionale. Cum se desfăşoară examenul la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020 Absolvenţii de gimnaziu susţin miercuri, 17 iunie, cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică. 
Romania TV
17 iun. 2020, 03:54
EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Elevii susţin miercuri, 17 iunie, a doua probă a Evaluării Naţionale. Cum se desfăşoară examenul la matematică

Potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris la examen. La intrarea în unităţile de învăţământ în care vor susţine probele, elevilor li se va efectua triajul epidemiologic şi termoscanarea. De asemenea, aceştia vor trebui să poarte obligatoriu masca de protecție.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020 se desfășoară în perioada 15-18 iunie. Elevii vor primi subiectele în jurul orei 9 și vor avea la dispoziție două ore pentru a le rezolva. Joi, 18 iunie, 10.294 de elevi vor susține proba la limba maternă.

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020 și baremul vor fi publicate pe edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în două zile, respectiv 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice și semnate atât de elev, cât și de reprezentantul legal al acestuia. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Cum se desfăşoară examenul la matematică

Înainte de aducerea subiectelor în săli, supraveghetorii le vor explica elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată. Elevii vor primi foi tipizate pe care îşi vor scrie numele şi prenumele într-un colţ care va fi îndoit, apoi lipit. Colțul foii de examen va fi lipit după ce supraveghetorii vor fi verificat corectitudinea datelor și vor fi semnat în chenar.

Citește și EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALĂ 2020. Dacă rezolvi aceste teste, ai 10 asigurat

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare, iar fiecare va fi completată cu datele personale. Pentru lipirea colțului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante pentru toți elevii din școală.

Din momentul distribuirii subiectelor, elevii nu vor mai avea voie să intre în sală sau să iasă din sala de clasă decât dacă predau lucrarea.

În cazul în care un elev se simte rău şi solicită să meargă afară, el va fi însoţit de unul dintre supraveghetori până la revenirea în clasă. În acest caz, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit pentru respectivul elev.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. De asemenea, vor avea voie să folosească instrumente de desen.

Greşelile vor fi corectate prin tăierea fiecărui rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările. Trei elevi vor rămâne în sală până la predarea ultimei lucrări. 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Cum sunt așezați elevii în clasă

La examenul de Evaluare Națională 2020, elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase. Pe ușile sălilor de examen sunt afişate liste cu numele elevilor şi ordinea lor în bănci. 

MEC a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul este disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar pe 19 iunie între orele 8,00 -14,00.

 

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Legumele bogate în proteine care te vor ajuta să îți îmbunătățești dieta. Beneficiile pe care le au pentru sănătate
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Horoscop rune 3-9 februarie 2025. Mihai Voropchievici, veste neașteptată pentru Balanțe
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu: CCR nu îi va permite să candideze la Președinția României
Playtech.ro
Pomul fructifer care produce cele mai multe fructe pe an. Secretul recoltelor bogate
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
Proiectul de buget pe 2025 pe înțelesul tuturor: „Am făcut o românească fiscală simpatică și avem peste 5% din PIB pentru Apărare”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Cum faci cei mai delicioși cartofi cu cașcaval! Rețeta pentru preparatul care te va cuceri instant
Spynews
Ce știe Alina Sorescu despre câți bani are Alexandru Ciucu! Adevărul despre presupusele afaceri profitabile: ”A cerut să nu fie luate în calcul”
Evz.ro
ANAF vine cu măsuri drastice. Românii vizați
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Se schimbă data de livrare a voucherelor alimentare! Când le vor primi beneficiarii
Cancan.ro
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Doliu în politică. Fostul președinte a fost răpus de boală. Dumnezeu să-l ierte!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Patrimoniul românesc este extrem de valoros, afirmă directorul Art Safari
MediaFlux
Un preot din România a câștigat premiul pentru cea mai bună carte de dezvoltare personală a anului! Cine este Părintele Pimen?
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pensionarea anticipată în 2025. Cine poate beneficia și cum se calculează suma primită