Victor Ponta, după votarea impozitării pensiilor speciale. „Domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale”

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat, miercuri, la România TV, că a fost votată impozitarea pensiilor de peste 7.000 de lei, "inclusiv de PSD - PNL care nu voteseră până acum". Fostul premier consideră că este vorba despre "o soluţie corectă", iar "acum, domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale".
Romania TV
17 iun. 2020, 11:03
Victor Ponta, după votarea impozitării pensiilor speciale.

Deputatul Victor Ponta a acuzat că „PSD şi PNL timp de un an de zile au bătut palma să nu facă nimic cu pensiile speciale”. 

„Din 28 ianuarie le-am spus foarte clar că soluţia este impozitarea. E o soluţie corectă şi doar impozitarea pensiilor mari. Sub presiunea opiniei publice au acceptat propunerea noastră din ianuarie şi azi a votat toată lumea, inclusiv PSD – PNL care nu voteseră până acum.

E o soluţie corectă. În primul rând e constutiţională. În al doilea rând, se referă doar la pensiile mari, cele peste 7.000 de lei. Cred că este un început foarte bun. După 15 ani, avem în România impozitare progresivă”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Fostul premier a explicat că, astfel, „cei care câştigă mai mult plătesc mai mult, cei care câştigă mai puţin plătesc mai puţin sau chiar deloc”.

„A doua veste bună este că am auzit şi eu foarte pe domnul Orban spunând: dacă luăm banii de la pensiile speciale o să avem bani pentru alocaţiile şi pensiile normale.

Acum, domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale pentru că începând de azi, în sfârşit, PNL şi PSD au făcut ceea ce le-am propus din luna ianuarie”, a precizat fostul premier.

Victor Ponta susţine că impozitarea pensiiilor speciale nu va fi atacată la CCR

„Cred că niciun grup parlamentar nu va contesta la CCR pentru că am votat toţi aici şi cred că s-ar face de râs şi ar fi extrem de blamat dacă un grup parlamentar ar ataca la Curtea Constituţională.

Soluţia impozitării progresive care a fost adoptată azi şi pe care Pro România a susţinut-o tot timpul este o soluţie care se aplică în toate ţările europene şi pe care CCR a considerat-o întotdeauna constituţională”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a precizat că „nu e nimic constitutiţional să impozitezi. Este neconstituţional să tai, cum a făcut Traian Băsescu în 2010”.

„Cred că de aici încolo trebuie să mergem de la aceste pensii speciale la toate pensiile, la venituri, la capitaluri, la firmele foarte mari pentru că impozitarea progresivă este instrumentul folosit în ţările moderne pentru a avea o societate mai solidară şi mai bine legată în toate sectoarele”, a menţionat fostul premier.

Victor Ponta, despre starea de alertă: „Guvernul a fugit cu hotărârea”

„Speram să avem faimoasa hotărâre de Guvern privind starea de alertă să votăm împotrivă. După cum aţi văzut, Guvernul a fugit cu hotărârea, nu mai avem ocazia să o votăm

Din punctul meu de vedere, legal astăzi nu mai suntem în stare de alertă şi oamenii nu mai trebuie să plătească amenzi sau să supună unor restricţii care nu au bază legală”., a conchis Victor Ponta.

Victor Ponta: Prăpădim o mulţime de milioane de euro, dar nu avem bani de alocaţii şi de pensii

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...