Compania Wizz Air este singura păgubită, iar Aeroportul Otopeni ca entitate juridică nu a fost prejudiciat de faptele celor din dosar. Este vorba despre delapidarea societății Wizz Air de către unii dintre angajații societății de catering pe care compania aviatică a angajat-o pentru serviciile suplimentare față de clienți, au explicat surse din rândul anchetatorilor, citate de Ştiripesurse.
Potrivit acestora, ar fi vorba despre firma DNATA care se ocupa de servicii de catering pentru compania Wizz Air, contra cost.
Astfel, unii dinter angajaţii societăţii de catering sunt acuzaţi c-ar fi furat produse puse la dispoziţia clienţilor în timpul zborurilor, inclusiv produse alimentare.
Surse din rândul anchetatorilor susţin că cercetările au fost declanşate în urmă cu un an, după ce compania Wizz Air a depus o plângere penală privind lipsurile din gestiune. Astfel, au fost demarate verificări de documente. Mai apoi, au fost obţinute de la judecătorul de drepturi şi libertăţi mandate de supraveghere, respectiv filaj, înregistrare audio-video, interceptare sau localizare prin satelit.
De asemenea, au identificate și ridicate importante sume de bani, în lei și valută, respectiv peste 80.000 lei și aproximativ 30.000 de euro, precum și alte sume în dolari și lire sterline.
Zeci de percheziții au avut loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Prejudiciul se ridică la peste 800.000 de euro.
Potrivit sursei citate, gruparea era mai veche de un an. Pe durata monitorizării , unele persoane nou angajate ar fi aderat grupării. Anchetatorii susţin că persoanele care încercau să rămână neutre nu ar fi fost bine văzute de colegii care acum sunt suspecţi în dosarul de furt, tăinuite şi complicitate.
Printre persoanele vizate în acest dosar s-ar număra şi personal de la Paza Aeroportului „Henri Coandă”, dar și de la pompierii detașați la Otopeni.
Sursele citate nu pot preciza concret dacă este vorba despre ofițeri SRI sau MApN, dar competența Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București este atrasă în mod cert de existența unor suspecți cu grad militar.