Cum decurg călătoriile cu avionul pe timp de pandemie de coronavirus

Aproximativ toate granițele europene au fost deschise, iar zborurile sunt reluate încet-încet. Călătorii trebuie să ține cont de mai multe aspecte în cazul călătoriilor cu avionul, dar și riscurile la care se expun.  Iată câteva sfaturi utile prezentate de site-ul dw.com.
Romania TV
21 iun. 2020, 07:32
Cum decurg călătoriile cu avionul pe timp de pandemie de coronavirus

Turiştii care doresc să călătorească în aceste zile în Uniunea Europeană cu avionul ar trebui să fie informaţi nu doar cu privire la prevederile anti-coronavirus din ţările de destinaţie, ci şi privind măsurile speciale în vigoare pe aeroporturi.

Citește și: Epidemiolog, despre concendiu în vremea pandemiei: Nu este anul acesta o recomandare

Ce se întâmplă în aeroport

În toate aeroporturile europene este obligatorie purtarea măștii faciale de protecție, ”din momentul în care pătrundem în terminal și până la părăsirea terminalului din aeroportul de destinație”, prevede Uniunea Europeană referitor la călătoriile cu avionul în timpul pandemiei de coronavirus.

Excepţie fac copiii sub şase ani şi persoanele care din motive de sănătate nu pot purta mască. De asemenea, călătorilor li se recomandă să schimbe masca din patru în patru ore și să își spele și dezinfecteze mâinilor. Este recomandabil că pasagerii să aibă în bagaj câteva măști de rezerva, deoarece la durata zborului trebuie adăugată și perioada petrecută în aeroport.

Schimbările de la predarea bagajului și până la îmbarcare

Majoritatea aeroporturilor nu vor mai permite decât un singur bagaj de mână la bord. În acest fel, ar putea fi limitat pericolul contaminării în timpul controalelor de securitate. Atât la check-in cât şi la controalele de securitate se va respecta distanţa de cel puţin 1,5 metri.

Prin marcaje se indică pasagerilor cum ar trebui să stea la coadă, păstrându-se distanţa reglementară. Este prevăzută totodată deschiderea mai multor ghişee de check-in şi blocarea unora din scaunele din sălile de aşteptare.

Controalele de sănătate în aeroporturi

Controalele realizate cu camere de termoviziune sau măsurarea temperaturii nu sunt obligatorii în aeroporturile germane. În cazul în care situaţia s-ar schimba, aeroporturile sunt pregătite şi pentru controalele de sănătate, a anunţat asociaţia aeroporturilor germane ADV. În alte țări europene astfel de controale se efectuează.

Lufthansa intenţionează să ofere pasagerilor posibilitatea de a face teste de coronavirus. Potrivit săptămânalului „Der Spiegel”, compania germană de zbor va face posibile aceste servicii deja în luna iunie sau la începutul lui iulie pe aeroporturile din Frankfurt şi München. Rezultatul testelor s-ar obţine în decurs de patru ore. Potrivit unui purtător de cuvânt al Lufthansa, oferta este adresată mai ales pasagerilor care călătoresc în ţări în care, la intrare, li se solicită un astfel de test.

Pericol de infectare la bordul aeronavei

Pericolul de infectare cu coronavirus este foarte redus, susţin companiile aeriene şi producătorul Airbus. Aceasta pentru că în cabina de zbor aerul circulă în permanență de sus în jos. În acest fel, stropii de respiraţie sunt împinşi spre podea şi nu ajung în dreptul feţei pasagerilor învecinaţi.

„Pericolul unei contaminări prin aer într-o cabină de zbor este la fel de redus ca într-o sală de operaţie a unei clinici germane”, asigură compania aviatică Condor pe pagina sa web.

Locuri libere între pasageri

Autoritatea pentru securitatea călătoriilor cu avionul a UE recomandă, însă companiile de zbor nu sunt obligate să ia această măsură, ci o vor face doar în funcţie de numărul pasagerilor. Niciun pasager nu are dreptul la un loc liber lângă el, ceea ce înseamnă că nu va putea fi respectată întotdeauna distanţa de un metru şi jumătate faţă de vecinul său de rând.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Concediul 2024. Ce se întâmplă, de fapt, cu zilele de concediu neluate până la sfârşitul anului. Asta spune legea
Capital.ro
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Suferința ascunsă a lui Gabriel Cotabiță. Dezvăluiri tulburătoare
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Episodul de iarnă se încheie: vreme frumoasă de alegeri
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy