Sorin Cîmpeanu s-a dus să vorbească cu profesorii de la „Gheorghe Șincai”: „Nu va fi nicio relocare în acest an școlar”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a deplasat la Colegil Național Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei, după protestele la care au participat elevii și profesorii unității de învățământ.
Filip Stan
12 feb. 2021, 10:46
Sorin Cîmpeanu s-a dus să vorbească cu profesorii de la

Alături de Sorin Cîmpeanu, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, s-a prezentat în fața liceului pentru a sta de vorbă cu profesorii și elevii nemulțumiți.

Zeci de elevi și profesori au protestat față de intenţia primăriei de a evacua temporar Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti pentru a face lucrări de renovare şi consolidare.

Elevii au stat în curte distanţaţi şi cu pancarte din foi A4 pe care au scris „Şi eu sunt Şincai”. La rândul lor, o parte dintre profesori au ameninţat că vor continua acţiunile până la rezolvarea situaţiei.

„Școala înseamnă educație, educația înseamnă dialog. Dialog nu înseamnă porniri viscerale și agresivitate. S-au accentuat aceste tendințe conflictuale. Prin dialog se pot rezolva lucrurile. (…) Ne-am baricadat toți în tranșee mentale, așa cum ne-am baricadat în spatele măștilor și în case. Credeți că eu sunt aici pentru politică sau pentru școală? Sincer, uitați-vă la mine, ce credeți? Deocamdată sunt aici pentru a afla și opinia dvs. Constat o îngrijorare firească din partea dvs. (…) Am înțeles că există o problemă. Dacă nu înțelegeam acest lucru, nu eram aici ”, a spus ministrul Educației în fața părinților revoltați.

„E important ca acest colegiu, la nivel de infrastructură, cadre didactice, elevi, trebuie să intre pe calea normală pentru un colegiu înființat acum mai bine de un secol”, a subliniat ministrul.

„Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar! Elevii vor avea șansa să se pregătească în continuare pentru Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Cunosc datele, am afirmat public lângă domnul primar: nu va nicio relocare în timpul acestui an școlar”, a reiterat ministrul Educației.

60% dintre profesorii titulari de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală nu și-au ținut marți orele, în semn de protest față de managementul impus de inspectoratul școlar și față de intenția primăriei de sector de evacuare a clădirii istorice în care funcționează liceul.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit un șofer de Tesla în București, care avea 0% baterie. Stația de încărcare era blocată de o altă mașină. Ce a urmat l-a lăsat mască: ”Mi se pare foarte tare”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Celebrul medic ne-a părăsit. Ce tragedie!
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor pentru toți beneficiarii din țară
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...