Bilanţ vaccinare 12 februarie 2021. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 39.000 de persoane, din care 3.620 cu vaccinul Moderna. Totodată, au fost înregistrate 93 de reacţii adverse, alte opt fiind în curs de investigare.
Dintre cele 35.756 de persoane vaccinate cu Pfizer, doar 480 au primit prima doză, în rest fiind vorba de persoane cărora li s-a administrat doza a doua.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 93 de reacţii adverse, din care zece la vaccinul Moderna (toate de tip general), iar restul la Pfizer (14 de tip local şi 69 de tip general).
Alte opt reacţii adverse sunt în curs de investigare, a precizat CNCAV.
Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns astfel la 679.332, din care 627.944 cu Pfizer şi 51.388 cu Moderna.
Bilanţ vaccinare 12 februarie 2021. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri, la Antena 3, că profesorii ar putea fi vaccinaţi, cu prioritate, prin echipe mobile, existând posibilitatea ca acţiunea de imunizare urmând să fie pusă în aplicare de la 1 martie, în funcţie şi de calendarul livrărilor de vaccin.
„A fost o discuţie pe care am avut-o de mai multe ori cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul de redeschidere a unităţilor de învăţământ, prin care ne doream să creăm această prioritizare suplimentară a personalului din învăţământ. Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie, practic acest scenariu nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere reprogramările”, a declarat Gheorghiţă la Antena 3, întrebat în legătură cu prioritizarea vaccinării cadrelor didactice.
El a adăugat: ”Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment este o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile”.
Varianta avansată de coordonatorul campaniei de vaccibare a fost ”să se efectueze în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe”.
”În acest moment analizăm posibilitatea constituirii unor echipe mobile care să asigure vaccinarea acestor cadre didactice”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
El a precizat că urmează să fie decise spaţiile în care se va face imunizarea: în sălile de sport sau chiar la nivelul inspectoratelor şcolare. El a precizat că sunt încă analizate aceste variante.
Întrebat când ar putea fi pus în practică acest plan, medicul a dat ca termen data de 1 martie: „Ar fi fezabil acest plan de la 1 martie, să putem pune în aplicare această prioritizare”. Medicul a precizat însă că depinde şi de calendarul livrării dozelor de vaccin.