Umilinţă pentru părinţii victimelor de la Colectiv. Ultimul apel la justiţie le-a fost respins şi sunt obligaţi la plata cheltuielilor

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins, joi, contestaţiile care vizează durata procesului Colectiv, decizia fiind definitivă. Judecătorii au apreciat că acuzaţiile sunt nefondate.
Filip Stan
25 iun. 2020, 18:52
Umilinţă pentru părinţii victimelor de la Colectiv. Ultimul apel la justiţie le-a fost respins şi sunt obligaţi la plata cheltuielilor

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a postat, joi, pe Facebook, o reacţie după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „În noiembrie 2016, la un an după incendiul din Colectiv, am formulat împreună cu mai mulţi părinţi ai copiilor morţi în spitale o plângere penală prin care solicitam anchetarea intervenţiei din noaptea de 30 octombrie precum şi modul în care victimele au fost tratate în spitale. În 2018 am adus modificări acestei plângeri. La începutul lui 2020 am cerut justiţiei din România să judece modul în care Parchetul General îşi face – mai bine zis nu îsi face – ancheta. Astăzi avem un răspuns: procurorii sunt minunaţi, iar părinţii care au deranjat cu insistenţa lor în a afla adevărul, buni de plata unei amenzi, adevărat una simbolică de doar 100 de lei, aşa de avertisment (eu zic că ar fi trebuit să ne condamne la 10 ani de puşcărie pentru că am îndrăznit să acuzăm splendoarea de procuratură românească). Dragă justiţie, eşti……..„, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenţii Hogea George Narcis, Mitroi Elena Elisabeta, Golu Adrian, Iancu Eugen Cătălin, Geambaşu Ruxandra, Vlăduţ Ortensa Marinela, Ştefan Coriolan, Istrate Laurenţiu, Voiculescu Mariana şi Mavi Erhan privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică„, au decis magistraţii ICCJ.

Citește și Tatăl unui tânăr mort după incendiul de la Colectiv, către Dan Puric după ce i-a numit „haimanale”: „Eu şi copilul meu Alex te iertăm”

De asemenea, magistraţii au decis ca fiecare dintre petenţi să plătească câte 100 de lei cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa este definitivă.

Pe 16 decembrie 2019, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia Tribunalului Bucureşti nefiind definitivă. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit fiecare câte 11 ani şi 8 luni de detenţie. De asemenea, cei condamnaţi, firmele implicate şi Primăria Sectorului 4 şi şi ISU trebuie să plătească 1,4 miloane de lei către Spitalul de Arşi.

În motivarea publicată în martie, judecătorii Tribunalului Bucureşti au reţinut că tragedia a fost „rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ”. Atitudinea inculpaţilor a fost de „lăcomie, iresponsabilitate şi ignorarea legii”, iar după data de 30 octombrie, atitudinea de împiedicare a adevărului denotă „cinism, rea-credinţă şi lipsă de respect faţă de lege şi suferinţele uriaşe ale victimelor”.

Tribunalul Bucureşti a fost prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
TEMPERATURI CANICULARE ANUNȚATE PENTRU LUNA AUGUST: ZONELE AFECTATE ȘI PERSPECTIVELE METEO
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?