Stareţul Mănăstirii Curtea de Argeş, mesaj de Valentine’s Day pe Tik Tok: „E Ziua Îndrăgostiţilor de Dumnezeu”

Starețul Mănăstirii Curtea de Arges, Caliopie Arhimandritul, nu a lăsat să treacă oricum Ziua Îndrăgostiţilor. Acesta a avut un mesaj pentru oamenii prezenţi la Liturghie referitor la această zi pe care milioane de oameni o celebrează.
Oana Anghel
15 feb. 2021, 08:50
Stareţul Mănăstirii Curtea de Argeş, mesaj de Valentine's Day pe Tik Tok:
Stareţul Mănăstirii Curtea de Argeş, Caliopie Arhimandritul. FOTO: Facebook Caliopie Arhimandritul

Stareţul Mănăstirii Curtea de Argeş, mesaj de Valentine’s Day. Anul acesta, Ziua Îndrăgostiţilor a picat duminică, zi liturgică. Cu acest prilej, starețul mănăstirii Curtea de Arges, Caliopie Arhimandritul, le-a vorbit celor prezenţi la Sfânta Liturghie despre această zi celebrată în întreaga lume. Acesta i-a îndemnat pe oameni să Îl iubească pe Dumnezeu: „Să ne declarăm în felul acesta îndrăgostiți de Dumnezeu„.

Stareţul Mănăstirii Curtea de Argeş, mesaj de Valentine’s Day pe Tik Tok

Starețul a postat apoi filmuleţul cu îndemnul la dragoste de Dumnezeu pe Facebook și pe Tiktok.

Azi e Ziua Îndrăgostiților. Da, Ziua Îndrăgostiților de Dumnezeu să fim noi. Să ne declarăm în felul acesta îndrăgostiți de Dumnezeu. Dar nu doar într-o singură zi, în cea de azi, ci în toate zilele vieții noastre. Să declarăm lucrul acesta: Doamne, te iubesc. În tine cred și de la tine aștept tot ajutorul tău și puterea, pentru că poți lucrul acesta„, le-a spus preotul celor prezenți la slujbă.


Confesiunile preotului care le-a fost alături bolnavilor COVID: „A nega că există o boală precum coronavirusul este o greşeală. Există şi ne afectează”

Anul acesta, Ziua Îndrăgostiţilor s-a sărbătorit în plină pandemie. Şi pentru că tot vorbim despre feţe bisericeşti, în această pandemie s-a remarcat şi preotul Ioan Pădurariu, preot misionar de caritate la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. În ultimul an, a fost alături de pacienți și de personalul medical în lupta împotriva coronavirusului. Între timp, el însuşi a fost infectat cu virusul ucigaş.

În tot acest timp, preotul ieşean a putut constata că această boală i-a apropiat sau îndepărtat pe oameni de credință și de semeni. Pe 13 februarie 2020, chiar la debutul pandemiei în România, Ioan Pădurariu a devenit preot misionar de caritate al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, scrie bzi.ro. A fost martorul evoluţiei stărilor sufleteşti ale oamenilor din jur. Preotul relatează că, la început, oamenii priveau pandemia cu mare suspiciune, apoi, cu fiecare zi care trecea, frica începea să se amplifice.

Citeste si Cine este preotul Alexandru Mazarache, principalul suspect în dosarul de ucidere din culpă a bebeluşului din Suceava. Mărturia unui enoriaş: „Slab, tras la față, ai senzația că îl ia vântul de pe stradă. Postește mult, se roagă și citește”

Preotul le-a fost fost alături tuturor: tineri care nu au putut să facă față bolii sau care au trebuit intubați, vârstnici cu comorbidități, medici care se simţeau vulnerabili în faţa bolii şi care erau copleşiţi de teama că nu vor mai ajunge acasă la familii.

Preotul Ioan Pădurariu îi încuraja, la acea vreme, pe oameni spunându-le că moartea este o etapă din viață, o trecere la cele veșnice. Astfel încât oamenii au putut face faţă mai bine suferinţei. După ce discutau cu părintele, aceştia prindeau mai mult curaj şi mai multă speranţă de a lupta cu boala.

Sunt două temeri mari ale omului, frica de durere, de chin și frica de moarte. Cred că mai importantă decât frica de moarte este frica de durere și atunci omul aflat în suferință nu știe unde să apuce. Dacă uneori medicamentele nu îl ajută, cu toate că avem medici de foarte bună calitate în spital și care își dau tot interesul să îi ajute, uneori din cauza stării de sănătate nu se poate face mare lucru pentru dânșii și atunci își dau seama că singura scăpare este la Dumnezeu. Și am simțit lucrul acesta, că după ce am stat de vorbă, după ce i-am binecuvântat și le-am citit rugăciuni de dezlegare, au altă putere de a merge mai departe și de a face față bolii, durerii, încercării și poate și gândului că pot muri”, a relatat preotul.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'