În aceste condiţii, cadrele medicale au decis să forţeze naşterea şi să-l ajute pe micuţul Jefferson să vadă lumina zilei cu 14 săptămâni mai devreme. Aceasta intervenţie a şocat lumea medicală, după cum a declarat dr. Paula Velasquez, unul dintre medicii Dianei. Şi asta întrucât şansele de supravieţuire ale unei gravide aflate în astfel de condiţie medicală sunt minime. La fel şi ale fătului.
„Ştiam că există puţine cazuri de supravieţuire raportate într-un context la fel de sever ca cel al pacientei noastre”, a spus Dr. Velasquez.
Diana Angola a ajuns la spital la jumătatea lunii mai cu febră foarte mare. Trei zile mai târziu i-a fost indusă coma pentru a-i ajuta plămânii să lupte cu virusul. Din cauza sarcinii, pacienta nu a putut fi ţinută în poziţie orizontală, cum ar fi trebuit, ci a trebuit să fie ridicată la aproape 45 de grade. Această poziţie a exercitat în continuare o anumită presiune pe plămâni.
Citeşte şi Prinţul Harry „torturat în secret”. Decizia reală de a părăsi Casa Regală
La câteva săptămâni de la intubare, familia şi-a dat acceptul pentru operaţia de cezariană a Dianei. Din cauza naşterii premature, însă, micuţul Jefferson a avut probleme de respiraţie, aşa că a trebuit să fie, la rândul lui, ventilat mecanic. Bebeluşul nu este, însă, infectat cu noul coronavirus şi, deşi se află încă în incubator, a început să ia în greutate şi să respire mai uşor.
Diana Angola a trecut cu bine atât peste operaţia de cezariană cât şi peste infecţia cu COVID, ea fiind în prezent vindecată.