Un asteroid trece pe lângă Pământ în martie. Mai exact, pe 21 martie, roca spațială care are un diametru de 1,7 km va trece foarte aproape de planeta noastră, dar experții de la NASA dau asigurări că nu există risc de impact, potrivit Live Science. Specialiştii NASA spun că asteroidul 231937 (2001 FO32) are „potențial periculos” pentru că traiectoria sa viitoare l-ar putea aduce din ce în ce mai aproape de Pământ.
El va putea fi observat cu ajutorul unui telescop. Cei interesați să-l vadă trebuie să se uite pe cer imediat după apusul soarelui, pe 21 martie, deasupra liniei orizontului, spre sud.
Asteroidul a fost descoperit în martie 2001, iar de atunci este monitorizat de NASA și US Air Force, fiind considerat un potențial pericol.
În prezent, potrivit datelor colectate de oamenii de știință, nu a fost descoperit un asteroid care să constituie un pericol iminent pentru noi. Un singur asteroid dintre cei monitorizați are un risc de impact de 0.2%, dar asta abia în anul 2185. Aşadar, specialiştii au suficient timp la dispoziţie pentru a găsi soluţii în vederea devierii traiectoriei acestuia.
Citeste si Sat din Indonezia, inundat de un râu roşu ca sângele. Cum explică specialiştii fenomenul straniu
NASA a publicat imagini noi uimitor de clare de pe planeta Marte. Conform Agenţiei, cel mai mare canion din Sistemul Solar este de zece ori mai lung decât Marele Canion din Arizona și de trei ori mai adânc.
Cunoscut drept Valles Marineris, canionul brăzdează regiunea ecuatorială de planeta Marte pe o lungime de 4.000 de kilometri. Canionul este lat de 200 de kilometri și adânc de șapte, după cum transmite NASA, citată de Daily Mail.
Fotografiile au fost făcute de o sondă care spionează planeta Marte din 2006 cu o cameră de foarte mare rezoluție. Cercetătorii înclină să creadă că nu apa a modelat această formă gigantică de relief, cum s-a întâmplat cu Marele Canion din Arizona, ci o serie de erupții vulcanice pe măsură.