Rectorul Politehnicii Bucureşti a fost examatriculat de la două doctorate

Mihnea Costoiu, rector de trei mandate la Politehnica din Bucureşti, a fost exmatriculat de la două doctorate, unul de la universitatea sa, celălalt, de la Academia SRI, scrie G4Media.
Romania TV
30 iun. 2020, 06:56
Rectorul Politehnicii Bucureşti a fost examatriculat de la două doctorate

Conform unui răspuns primit de G4Media, săptămâna trecută, din partea Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, subordonată Serviciului Român de Informaţii, Mihnea Costoiu „a fost exmatriculat în octombrie 2018, ca urmare a faptului că nu a îndeplinit obligaţiile asumate prin contractul de studii universitare de doctorat, nesolicitând prelungirea perioadei de graţie pentru redactarea tezei”.

Citeşte şi: Nou tip de dezinfectant împotriva coronavirus, inventat de cercetătorii Politehnicii Bucureşti. În cât timp va ajunge pe piaţă

Înmatriculat în cadrul Şcolii Doctorale de la această instituţie în anul 2013, acesta propusese o teză cu titlul „Managementul instituţiilor de învăţământ superior din România în condiţiile integrării depline în NATO şi UE.”

Un alt doctorat, menţionat de rectorul Politehnicii Bucureşti într-un CV din 2012, era intitulat „Cercetări privind Managementul Sistemului de Învăţământ în spiritul reglementărilor UE”. Nici acest demers nu s-a încheiat cu obţinerea titlului, scrie G4Media, precizând că în CV-urile următoare Costoiu nu şi-a mai atribuit calitatea de doctorand.

„Nu a constituit o prioritate pentru mine. M-am concentrat pe zona de management iar universitatea a crescut ca recunoaştere internaţională”, a explicat Costoiu pentru G4Media.ro.

Mihnea Costoiu a susţinut faptul că intenţia sa nu a fost de a obţine un doctorat de la Academia SRI, ci doar a încercat să preîntâmpine o anumită  „rezervă” din partea colegilor săi în pregătirea unor proiecte comune cu Academia.  În ceea ce priveşte doctoratul de la Politehnică, acesta a invocat faptul că a dorit să evite situaţia „anormală” de a susţine teza într-o instituţie în care ajunsese să deţină o funcţie de conducere.

„Toţi colegii cunosc situaţia şi asta nu i-a împiedicat să mă voteze. Am fost reales cu 90%. Dacă nu eram dorit, se putea impune în dosarul de candidatură obligaţia deţinerii titlului de doctor”, a declarat Costoiu, care a adăugat că deţine şi funcţia de preşedinte executiv al Asociaţiei Universităţilor Tehnice Europene.

În cadrul universităţii, figurează drept cadru didactic asociat. Într-unul dintre CV-urile sale a menţionat faptul că a primit 228 de premii internaţionale.

Mihnea Cosmin Costoiu a fost ales rector al Universităţii Politehnice din Bucureşti pentru mandatele 2012-2016, 2016-2020 şi 2020-2024. Din 2012 este senator PSD, iar între 2012 şi 2014 a ocupat poziţia de Ministru Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică în Guvernul Ponta.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Cum se calculează, de fapt, numărul personal pentru 2025. La ce să te aștepți în următoarele luni, zodiile care intră în magia banilor
Capital.ro
Călin Georgescu, înlocuit. A căzut cortina, secretul s-a aflat: El recunoaște că e o amenințare
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Copiii luminii. Destinul special al celor născuți în Noaptea de Înviere
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Românii datori la ANAF din cauza contului la bancă. Fiscul te obligă să plătești. Trebuie să dai și declarație
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI