„Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată. Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!”, a scris Marcel Ciolacu, conform Ştiripesurse.
Liderul interimar al PSD consideră că modificările ar putea fi introduse de viitoarea guvernare.
„Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a adăugat Ciolacu.
De cealaltă parte, liberalii susţin că PSD vrea să-i „jupoaie” pe oamenii de afaceri.
„Implementarea cotei progresive este una din obsesiile mai vechi ale partidelor de stânga, care vor pur şi simplu să-i jupoaie pe cei care se dezvoltă, creează plus valoare, asigură locuri de muncă. De fapt, PSD este obsedat de ideea uniformizării şi nu apreciază oamenii de succes, curajoşi, independenţi financiar, pe care se pregăteşte să-i taxeze suplimentar, deşi, prin cota unică, oricum plătesc impozitele cele mai mari, tocmai datorită managementului performant cu care şi-au dezvoltat afacerile. Cota unică este singurul instrument corect de impozitare, pentru că fiecare plăteşte acelaşi procent din ceea ce realizează”, a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare, conform sursei citate.