BĂTAIE la Cotroceni: Doi tineri şi şeful jandarmilor de la Preşedinţie, agresaţi de ofiţeri MApN

O şicană în trafic s-a transformat în bătaie generală, sâmbătă noapte, în Bucureşti. Doi tineri au fost bătuţi de doi ofiţeri de la MApN şi de şoferul lor. Pentru că cearta a avut loc lângă Palatul Cotroceni, jandarmii de acolo au încercat să aplaneze conflictul, dar nu au reuşit. Şeful dispozitivului de jandarmi de la Preşedinţie a fost şi el agresat.
Romania TV
11 nov. 2012, 06:38
BĂTAIE la Cotroceni: Doi tineri şi şeful jandarmilor de la Preşedinţie, agresaţi de ofiţeri MApN

Şeful de Stat Major al Comandamentului Logistic Întrunit, colonelul Ivan Răileanu, este unul dintre cei doi ofiţeri MApN implicaţi în conflictul violent produs sâmbătă seară lângă Palatul Cotroceni, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Celălalt ofiţer implicat este căpitanul Lucian Ciobacă, medic internist la Spitalul Militar şi asistent universitar, potrivit aceloraşi surse. Maşina în care se aflau cei doi ofiţeri era condusă de Alin Constantin Enache, au mai spus sursele citate.

Totul a plecat de la o şicanare în trafic, pe bulevardul Iuliu Maniu. Într-o maşină se aflau doi ofiţeri de la MapN şi un şofer, iar în cealaltă maşină se afla un cuplu. Cei de la MapN au tot încercat să blocheze cealaltă maşină şi au reuşit acest lucru lângă Palatul Cotroceni. Unul dintre ofiţeri s-a dat jos din maşină şi l-a luat la bătaie pe şoferul celuilalt autoturism. În conflict a intervenit atunci şi şeful dispozitivului de jandarmi de la Palatul Cotroceni. Acesta a încercat să aplaneze conflictul, să îl oprească pe cel de la MapN, însă atunci au venit şi ceilalţi ofiţeri del a MapN, s-au luat la bătaie, iar şeful jandarmilor a fost rănit.

„Veneam de pe Iuliu Maniu şi până la Leu era maşina care ne-a tăiat faţa, făcea numai jaloane, şi a oprit în faţă la Leu, s-a dat jos din maşină şi m-a lovit”, a declarat una din victime.

„Au zis că voi nu ştiţi cu cine vă puneţi, că noi cu bani rezolvăm totul, că noi avem funcţiile pe care le avem şi habar nu aveţi cu cine vă puneţi, susţinând că sunt cine sunt, de la MapN”, a mai spus victima.

La rîndul lor, cei trei acuzaţi susţin că au fost răniţi chiar de jandarmii care au intervenit pentru a opri cearta.

La faţa locului au sosit întăriri, pentru că jandarmul a cerut ajutorul colegilor, iar femeia din maşină a sunat la 112 şi la faţa locului au sosit şi câteva echipaje de poliţie.

Cei trei au fost duşi la Secţia 22, unde au fost audiaţi şi testaţi cu aparatul etilotestul. Astfel, s-a constatat că toţi trei erau băuţi, etilotestul înregistrând la doi dintre ei valori de 0,8 la mie, iar la al treilea, de peste 0,6 la mie.

Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele lui Alin Constantin Enache, pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, în timp ce ofiţerii MApN au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii publice, au mai spus sursele citate.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu îşi cere scuze în numele instituţiei şi anunţă că vor fi luate măsuri severe pentru a nu mai fi pusă la indoială conduita corpului de cadre al MApN.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce să pui în făină când faci șnițele ca să iasă gustoase și pufoase. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
Playtech.ro
Pensia incredibilă pe care o primește Traian Băsescu. Fostul președinte al României încasează mai puțini bani decât ar fi crezut românii
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Incendiu violent la un azil de bătrâni din Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Capital.ro
Cutremur în UE. Sfidarea supremă a Ungariei. Nimeni nu va accepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Pagina de internet a Băncii Centrale a Rusiei blocată de un atac cibernetic ucrainean
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!