Potrivit România TV, Alin Trăşculescu a cerut bani de la un om de afaceri, promiţându-i în schimb facilitarea accesului la contracte pe bani publici.
Surse judiciare, citate de Mediafax, spun că deputatul PDL ar fi încuviinţat să primească 50.000 de euro de la cel care l-a denunţat, la întâlnirea cu acesta participând şi un intermediar.
Potrivit surselor citate, Trăşculescu a fost prins în flagrant sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, la Focşani. Acolo, deputatul s-a întâlnit cu denunţătorul şi cu un intermediar, pentru a primi suma de 50.000 de lei.
Potrivit surselor citate, Trăşculescu nu a atins propriu-zis banii folosiţi la flagrant, însă ar fi încuviinţat ca aceştia să ajungă la el.
Deputatul PDL a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30. În prezent, el se află în arestul Poliţiei Capitalei, de unde va fi dus, pentru audieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Oficiali din DNA au declarat că este începută urmărirea penală în cazul deputatului Alin Trăşculescu, dată fiind excepţia reprezentată de prinderea acestuia în flagrant delict.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că a primit din partea Ministerului Justiţiei solicitarea pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu.
„Sunt absolut şocat. Nu-mi vine să cred, din cauza faptului că nu te gândeşti niciodată că o carieră în Parlamentul României, aflat la primul mandat, poate să aibă asemenea legături. Aştept punctul de vedere oficial al DNA”, a declarat la România TV, şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan.
Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.
Alin Trăşculescu este absolvent al Facultăţii de Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov. El este căsătorit şi are doi copii.
În perioada 2004 – 2008, a fost director al Registrului Auto Român Reprezentanţa Vrancea.
Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.
Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.
Vom reveni cu amănunte.