Emil Boc, semnal de alarmă privind închiderea Clujului. „Suntem pe cale de a sufoca economia locală. Pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică”

Emil Boc a declarat, joi, că economia din Cluj ar putea fi grav afectată în condiţiile în care guvernanţii vor să schimbe modul în care se calculează rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, ceea ce se traduce prin închiderea mai multor sectoare economice. Primarul Clujului le-a cerut experţilor din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ţină cont de faptul că, prin deciziile lor, "pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică".
Razvan Mihalascu
18 feb. 2021, 21:55
Emil Boc, semnal de alarmă privind închiderea Clujului.

Fostul premier Emil Boc a vorbit, joi, în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, despre schimbarea modului de calculare a ratei de incidenţă, prin includerea focarelor de COVID-19.

„Problema este următoarea: noi raportăm rata de infectare la numărul de testări. La Cluj şi în marile oraşe, populaţia este cu grad ridicat de conştiinţă civică, pe de altă parte, are disponibilitate să plătească costul unui test PCR. Sunt foarte multe teste. O medie de 1.712 teste pe zi, chiar de şapte ori mai mult decât în alte judeţe. Rata de incidenţă se calculează la aceste teste care se fac. Faci teste multe ai rată mai mare, faci teste puţine ai rată mică.

Suntem pe cale de a sufoca economia locală, pe de o parte, pe de altă parte, elevii din a VIII-a şi a XII-a nu pot să meargă la şcoală pentru a putea definitiva pregătirea în vederea examenelor. Prin faptul că am făcut ce trebuie, am respectat măsurile, este un grad ridicat de vaccinare, poate cel mai ridicat din România.

Pe de altă parte, vom închide tot pentru că din nefericire, nu se corelează rata de infectare cu numărul de teste. Atunci ajungi să fii victima propriului tău succes”, a declarat Emil Boc, în direct la România TV.

Citeşte şi: „Ordonanţa austerităţii” a fost adoptată! Declarații de ultimă oră făcute de premierul Cîțu

Primarul Clujului a precizat că le-a cerut experţilor din CNSU „să aibă o unitate de măsură egală pentru toată lumea – să raportăm la acelaşi element toate judeţele din ţară, pentru a putea să menţinem acolo unde este cazul activitatea economică”.

„Pierderea locurilor de muncă în România devine dramatică”, a afirmat edilul Clujului.

Întrebat ce ar înseamna o nouă închiderea Clujului, Emil Boc a spus că „nu se pune problema carantinării Clujului”.

„Nu despre carantină este vorba la noi astăzi. E vorba despre faptul că industria HORECA şi industria locală este sugrumată de faptul că dintr-o rată de 3,14 sau 3,23 nu poţi să o cobori sub 3 ca să poţi deschide măcar HORECA la capacitatea de 30% sau elevii din clasele a VII-a şi a XII-a să meargă la şcoală”, a menţionat Boc.

De asemenea, Boc a explicat că decizia experţilor din CNSU „nu este una politică”.

Politicienii nu pot să treacă peste experţi în chestiunile medicale, dar trebuie să înţeleagă că trebuie să măsoare mere cu mere şi pere cu pere. (…) Unii experţi sunt rupţi de realitatea din teren.

Ajungem să sugrumăm economiile locale. S-au pierdut deja foarte multe locuri de muncă, se închid afaceri”, a conchis primarul Clujului.

Citeşte şi: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre sporuri: Veniturile bugetare trebuie să se lege de performanțe – LIVE TEXT

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Parcul unicat din București de care majoritatea locuitorilor n-au auzit. A fost reabilitat, e liniștit, curat și ferit de aglomerație
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Filmul de pe Netflix care a primit toate aprecierile. Nicole Kidman joacă rolul principal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română 😂
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Incidente la Festivalul Saga din București: DJ-ul Hardwell și-a anulat set-ul din cauza problemelor tehnice și a lipsei plății
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!