Locotenent-major Iulian Stoica, fost șef al cercetării la UM 01417 Târgoviște, este unul dintre principalii martori în Dosarul Revoluţiei. În declarația aflată la dosar, acesta a relatat o discuţie care a avut loc între Nicolae şi Elena Ceauşescu, imediat ce au aflat că Ion Iliescu a preluat puterea.
„Le-am povestit, la solicitare, soților Ceaușescu ce văzusem la televizor. (…) Când i-am spus despre Ion Iliescu, Nicolae Ceaușescu s-a înfuriat și a spus: Cine, mă!? Spionul ăla sovietic? Uitându-se spre Elena Ceaușescu, repezindu-se spre ea, i-a spus: Tu nu m-ai lăsat să-l termin! Acum o să ne termine el pe noi. Ți-am spus să-l lichidăm, dar nu m-ai înțeles, ai spus că este suficient să-l marginalizăm”, i-a reproșat dictatorul soției, potrivit declaraţiei martorului.
Citeşte şi S-au împlinit 40 de ani de la tragedia despre care Ceauşescu nu voia să se afle
Ion Tecu este un alt martor important în Dosarul Revoluţiei. Acesta era maior în decembrie 1989 și deținea funcția de locțiitor al comandantului unității. Tecu le-a relatat procurorilor că a avut mai multe discuții cu Nicolae Ceaușescu. Dictatorul i-ar dezvăluit faptul că, înainte de a fugi către elicopter, i-ar fi lăsat schema de organizare a Securității lui Atanasie Stănculescu, iar dosarele Corbii 1 si Corbii 2, care îi viza pe agenții ruși aflați pe teritoriul României în funcții înalte sau pe teren, s-ar fi aflat în biroul său, în fișet.
„Am discutat despre generalul Militaru, despre care inițial nu și-a adus aminte, dar după câteva minute a spus că îl știe pe acesta foarte bine și că este agent sovietic care a trădat grosolan cu câțiva ani în urmă și care merită executat, dar au intervenit rușii și a fost nevoit să îl ierte și să-l numească adjunct al ministrului Construcțiilor. Mi-a spus că până să plece din biroul sau din Comitetul Central, spre elicopter, a lăsat pe masă schema întreagă de organizare a Securității și că l-a rugat pe generalul Stănculescu să o strângă și să aibă grijă de ea, fiind grăbit către elicopter de către generalul Stănculescu. Mi-a spus că dosarele Corbii 1 și Corbii 2, legate de agenții ruși aflați pe teritoriul României în funcții înalte sau pe teren, se aflau în biroul său, în fișet”, a relatat Tecu.